Liberecký Praha Složky IZS Sport Z domova Zprávy podle krajů

NAPSALI JSTE NÁM: Z Kentucky na Mistrovství světa Firefighter combat challenge si Češi vezou stříbro

Kentucky/Louiseville – Více než úspěšný, byl start pro dvojici nadějných profesionálních hasičů jednadvacetiletého Jana Pipiše z HZS Liberec a čtyřiatřicetiletého Miroslava Michlovského z HZS Říčany u Prahy, kteří se zúčastnili Mistrovství světa Firefighter combat challenge, (soutěž v hasičském silovém víceboji) ve státě Kentucky ve městě Louiseville.

„Můj hlavní cíl byl zaběhnout Lion’s den, který jsem zaběhl hned první start a konečně po dvou letech příprav a plánování jsem slyšel tolik vytoužené „Welcome new member!“  Dále jsem chtěl zaběhnout tandem pod 1:25 a to se nám též povedlo a s časem 1:18+2 jsme naprosto spokojeni. Složili jsme dokonce i štafetu společně s Němci a přiznám se, že mě zajímal víc čas běhu. Povedla se nám kvalifikace a najednou jsme byli ve finále. Stejně tak já v individuálním startu,“ říká mladý hasičský závodník Honza Pipiš.

„Oba finálové dny byla hrozná zima. Kaisery nejezdili jak by jsme chtěli, rozcvičky nebyly tolik efektivní jak jsme potřebovali, ale dopadlo to jak mělo. Prolomil jsme hranici 1:35 a se stejnými podmínkami jako v Evropě jsem zaběhl čas 1:32:10. Perfektní závěr sezóny!“ dodává sportovec.

Druhý den štafety

První závod v pavouku byl díky dobrému umístění v kvalifikaci celkem snadný. Semifinále bylo už těžší. Chyby na obou stranách a postupovali jsme o 0,03s!!

Finálový běh jsme věděli že není co ztratit, buď a nebo. Nastoupil proti nám Americký all-stars team. Jejich penalizace a náš čas 1:11:82 s rozdílem 0,5s. Prohráli jsme důstojně a vybojovali si stříbrné medaile! Nepopsatelný zážitek. První Češi na MS světa a hned vezeme placky!“ dodává hrdě Honza Pipiš.

FOTOGALERIE: První Češi na MS světa si vezou domů placky…

Autor: Honza Vraný/JV PRESS

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz