Kultura Složky IZS Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

VIDEO: V Košťanech si odvážlivci prošli strašidelnou stezku odvahy kolem hřbitova

Košťany na Teplicku – Křik, pláč ale i nepříjemný zvuk motorové pily, to vše doprovázelo sobotní strašidelnou stezku odvahy kolem košťanského hřbitova. Letos se přišlo v rámci 3. ročníku halloweenské stezky odvahy bát kolem čtyř stovek návštěvníků. 

Na skupinky odvážlivců z  řad dětí i jejich rodičů čekaly nejrůznější hororové bytosti, ať už šlo o mrtvé jeptišky, strašidelné vraždící klauny, Predátora či lékaře zabijáka. Stezku kolem hřbitovní zdi lemovaly také náhrobní kameny, smuteční svíčky a kříže. Strašidelnou atmosféru pak dotvářely i hororové videoprojekce i měsíc téměř v úplňku!

Celou hororovou akci i tentokrát uspořádali dobrovolní hasiči z Košťan, kterým pomohli také dobrovolní hasiči ze Zabrušan. Vstupné bylo za symbolickou dvacku a dobrovolní hasiči z Košťan, kteří každoročně vylepšují a zdokonalují hororově laděné kostými, které jsou dovezené až z USA se vytáhli i letos. Někteří ovážlivci, kteří mají pro strach uděláno, odcházeli opravdu s nepříjemným pocitem a s husí kůží…

„Opravdu jsem se na stezce občas pořádně vylekala. Asi nejhrůzostrašnější byli klauni zabijáci nebo maník s motorovou pilou!“ svěřila se po absolvování stezky odvahy Denisa Malá, ktrá přijela do Košťan z Mostecka.

VIDEOREPORTÁŽ ZE STEZKY ODVAHY V KOŠŤANECH…

Videoreportáž ze stezky odvahy v Košťanech připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Nechyběl ani stánek s občerstvením. Starosta SDH Košťany Libor Klejna v závěru dodal, že návštěvnost byla přibližně stejná jako v loňském roce, kdy přišlo přes 400 účastníků. „I tentokrát jsme návštěvníkům připravili pořádnou dávku napětí a hrůzostrašné zážitky,“ směje  se Libor Klejna z SDH Košťany. Agentura JV PRESS byla mediálním partnerem celé vydařené akce.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz