Sport Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: V prvních semifinále slavili výhry hráči Gamblers Most a Inseminátors FC

Most – Pošmourné počasí první listopadové neděle bylo kulisou pro úvodní semifinálová utkání letošního ročníku Mostecké ligy malé kopané. V nich na sebe narazily skutečné těžké váhy mosteckého malého fotbalu. První semifinále proti sobě svedlo týmy Atlético Most a Gamblers Most, ve druhém se pak střetla mužstva Inseminátors FC a Jablíčka Chomutov.

V pravé poledne byl proveden výkop zápasu, v němž se proti sobě pstavili vítězi letošní základní části, Atlético Most, a úřadující mistři Gamblers Most. Toto utkání mělo všechny parametry špičkového malého fotbalu a bez problémů by obstálo ve srovnání s jakýmkoli zápasem Superligy malého fotbalu. Obě mužstva se prezentovala vysokou mírou nasazení, soubojovou tvrdostí, pohybem, ale především mimořádnou herní kvalitou. V první půli to bylo spíše Atlético Most, kdo určoval ráz zápasu a tvořil hru, zatímco Gambleři se pokoušeli uspět z občasných rychlých protiútoků. Atlético bylo za svou snahu odměněno, když jejich vedoucí branku vstřelil Matěj Koudelka po asistenci Daniela Kasala. Přes několik dalších šancí na obou stranách bylo toto, co do gólů, z prvního poločasu vše a poločasovou přestávku tak trávili v lepším rozpoložení hráči Atlética.

Gambleři však v minulosti již mnohokrát ukázali, že se nikdy nevzdávají a i tentokrát se dokázali v druhé polovině střetnutí zvednout. Postupně a nenápadně začali přebírat otěže utkání a role z první půle se pomalu obracely. Tentokrát to byli spíše Gambleři, kdo se tlačil dopředu a naopak Atlético nyní číhalo na šance z případných brejků. Za svůj tlak na vyrovnání byli nakonec Gambleři odměněni v podobě gólu Zdeňka Macháčka po asistenci Jakuba Záruby. Zápas pokračoval ve vyrovnaném duchu se střídáním šancí na obou stranách a to až do chvíle, kdy pět minut před koncem zápasu fauloval za žlutou kartu pronikajícího soupeře hráč Atlética Most, Jiří Zigmund. Bohužel tento hráč již jednu žlutou kartu měl a Atlético tak muselo jít do pětiminutového oslabení, které trvalo až do konce střetnutí. Přestože Atlético i v oslabení dokázalo paradoxně několikrát zahrozit, Gambleři nakonec tuto přesilovku jednou využili a to v podobě gólu Martina Tancoše, když mu téměř se závěrečným hvizdem přesně nahrával Petr Hlaváček. První semifinále tak pro sebe získali Gamblers Most, ovšem pouze poměrem 2:1 a za týden v odvetě tak bude vše ještě otevřené.

Druhým semifinále byl střet mezi Inseminátors FC a Jablíčky Chomutov. To pro sebe nakonec dokázali získat Inseminátors FC v poměru 6:2 po půli 4:0. I toto semifinále se vyznačovalo výbornou kvalitou s několika mimořádnými individuálními výkony. Na straně vítězů je třeba určitě v první řadě vyzvednout výborně hrajícího Ezequiela Rosenda, přesně pálící Miroslava Brauma a Petra Nového či po celém hřišti neúnavně pracující Jana Pyskatého a Dominika Onuščáka. V barvách poražených zahráli nadstandardně především Matěj Dolejška, dvoubodový Jan Kopta, či velmi pohyblivý Lukáš Svoboda.

Samotný výsledek je pro Jablíčka možná až příliš krutý, ale Inseminátors byli prostě hladovějším týmem, který si pro vítězství nekompromisně šel. Jablíčka určitě přinášela na hřiště koncentrovanější fotbalovou kvalitu, ale Inseminátors svůj výkon podepřeli vysokým nasazením každého jednotlivce a tomu se Jablíčka ke své škodě nedokázala přizpůsobit. Hráči vítězů navíc dokázali velmi efektivně trestat sebemenší zaváhání Jablíček, která se s jejich neustálou snahou o vyrovnání nevyhnutelně musela dostavovat. Pod výhrou svého týmu jsou nejvíce podepsáni Petr Nový (2+1), Miroslav Braum (2+0) či Jakub Kilián a Ezequiel Rosendo (oba 1+1). Za poražené pak korigovali Jan Kopta (1+1), Rostislav Šebek (1+0) a Lukáš Šroub (0+1).

Po této neděli tedy mají do finále blíže Gamblers Most a Inseminátors FC, čímž by se zopakovalo finále MLMK z roku 2015. Ani v jednom případě však ještě není nic jisté a diváci se mohou za týden v průběhu odvet semifinále opět těšit na mimořádný malý fotbal, k jehož sledování jsou tímto srdečně zváni. Více informací na www.fotbal-most.cz.

Zdroj: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz