Sport Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Mostecký fotbalista Vladimír Pátek hattrickem sestřelil Příbram

Mostecko – Most se v pondělním podvečeru vypravil ke svému dalšímu vystoupení v Superlize malého fotbalu, tentokrát na hřiště Příbrami. Ta sice aktuálně figuruje na posledním místě tabulky, ale letošní ročník Superligy je specifický malými bodovými rozestupy mezi jednotlivými týmy a také mimořádnou vyrovnaností. Nebývá tak výjimkou, že i tým na čelních pozicích padne překvapivě s někým ze spodu tabulky a stačí dva tři podařené zápasy v řadě a tým rázem hraje o medaile.

Most tedy vyrážel do Příbrami sice sebevědomě, ale rozhodně s pokorou, vědom si toho, že v Superlize už není slabých soupeřů. Na příbramské hřiště se vypravila sestava téměř totožná s tou, která dokázala naplno bodovat v Pardubicích a tento tah se ukázal jako správný. Do Příbrami vyrazilo mostecké mužstvo ve složení – Šlégr Václav – brankář, Boček Martin „C“, Fišer Antonín, Haviar David, Kasal Daniel, Matyáš David, Nobst Dominik, Pátek Vladimír, Popelka Vít a Pyskatý Jan.

Proti mosteckému výběru nastoupila domácí Příbram ve složení – Vančát Milan – brankář, Drašnar Ondřej, Dražan Michal, Chytka František, Junek Jiří, Junek Patrik, Kunc Luboš, Mezera Petr, Pazderník Martin, Sandr David a Vašek Martin.

Zápas byl zahájen v 18:30 za velmi chladného počasí a mostečtí, jak je jejich nepříliš dobrým zvykem, opět inkasovali jako první. Po celkem vyrovnané první desetiminutovce se ekvilibristicky patičkou prosadil domácí David Sandr. Stejně jako si Most zvykl inkasovat jako první, zvykl si také, že zápas dokáže otočit. K tomu začal směřovat již o čtyři minuty později, kdy skvěle zafungovala v Pardubicích sestavená útočná dvojice nahrávající Martin Boček a skórující Vladimír Pátek. Ve dvacáté minutě již šel v té době výrazně lepší Most do vedení po prosazení se Jana Pyskatého (asistence David Haviar). Poločas pak chvíli před hvizdem rozhodčího zakončili mostečtí povedeným rozehráním přímého kopu a po přistrčení Davida Haviara skóroval Martin Boček. Poločasovou přestávku tedy Most strávil v příjemném rozpoložení s vedením 3:1 a mohl směle vyhlížet druhou půli.

Do té aktivněji vstoupili domácí, kteří byli nuceni dohánět výsledkové manko. Za svou snahu a zlepšený výkon byli odměněni pět minut po začátku druhého poločasu druhým gólem Davida Sandra po povedené střele zdálky. Most však již byl rozhodnutý, že si z Příbrami odveze všechny body a nechtěl připustit žádné drama. Na 4:2 pro hosty zvýšil ve 45. minutě agilní Jan Pyskatý (asistence David Matyáš), když ukázal, že i mostečtí hráči umějí skórovat patičkou. Minutu nato navyšoval již na 5:2 Vladimír Pátek po zaspání příbramské obrany a zužitkování překvapivého autu od Davida Haviara, který si tak připsal již třetí asistenci. A byl to právě Pátek, kdo o další dvě minuty později využil přihrávku Jana Pyskatého, který si tak v Příbrami připsal rovněž tři kanadské body, a završil ceněný hattrick.

Most tak dokázal získat již třetí výhru ve venkovním zápase a pomalu se z něj stává specialista na vykrádání cizích hřišť. Zároveň se Most touto výhrou posunul do čela průběžné tabulky Superligy a může sebevědomě vyhlížet vyvrcholení superligového podzimu v podobě domácího utkání se silnou Prahou.

O ohlédnutí za zápasem jsme požádali mosteckého lodivoda, Vojtěcha Bendu

Musím říct, že jsem velmi, velmi spokojený s naším výkonem. Kluci dokázali skvěle navázat na pardubický zápas. Opět se prezentovali vysokým nasazením a úžasným pohybem. Po ztrátě míče jsme okamžitě minimálně ve čtyřech lidech u naší brány a po jeho zisku jsme zase během chvilky ve třech, čtyřech hráčích u branky soupeře. S takovouto hrou musí mít každý soupeř problémy a na domácích bylo vidět, že jim v druhé půli právě vinou našeho pohyblivého způsobu hry dochází síly“ zahájil své hodnocení Benda.

Když jste pak viděli nasazení a zápal takového Martina Bočka, který by jistě mohl mít s ohledem na poněkud dřívější datum narození, právo na vypouštění některých fází zápasu, muselo vám být jasné, že tohle mužstvo v Příbrami neprohraje“ pokračoval Benda.

Myslím, že neexistuje lepší pozvánka na náš poslední podzimní zápas proti Praze, než je pohled na aktuální tabulku Superligy, v které je Most v úplném čele. Proto tímto zvu všechny příznivce mosteckého malého fotbalu koncem listopadu na hřiště 11. ZŠ a prosím je o jejich podporu v tomto zápasu podzimu“ uzavřel Benda.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz