Kultura Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Adventní setkání na Zámku Nový Hrad v Jimlíně ukončilo letošní turistickou sezónu

Jimlín – Na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun se tuto sobotu uskutečnilo tradiční Adventní setkání a nechyběly adventní trhy, andělé na chůdách, adventní loutkové divadlo, živý betlém či středověká hudba Krleš.

Tisíce návštěvníků si v průběhu celého sobotního odpoledne mohly prohlédnout také interiéry vánočně vyzdobeného zámku, podívat se do černé kuchyně a ochutnat si netradiční středověké pokrmy.

Nejen na nejmenší návštěvníky pak čekalo nefalšované „peklo“ odvážlivci si mohli stoupnout na váhu hříchů nebo se naopak podívat na areál zámku z ptačí perspektivy, a to ze zámecké věže.

VIDEOREPORTÁŽ Z ADVENTNÍHO SETKÁNÍ V JIMLÍNĚ:

Videoreportáž připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Závěrem Adventního setkání pak došlo na slavnostní rozsvícení vánočného stromečku a ohňovou show. Celým adventním pořadem v Jimlíně provázel herec a moderátor Jaroslav Sypal. Čertice ztvárnily pracovnice Ústeckého kraje, které po celou sobotu rozdávaly nejmenším návštěvníkm sladkosti.

O překrásnou vánoční výzdobu se zas postaraly pracovnice Zámku Nový Hrad v Jimlíně. Sobotním Adventním setkáním byla prakticky ukončena letošní turistická sezóna na zámku Nový Hrad v Jimlíně. V sobotu si nenechalo Adventní setkání v Jimlíně ujít přes 3 500 návštěvníků.

Nyní podle ředitele zámku Josefa Kabáta nastoupí restaurátoři, kteří přes zimní měsíce budou pracovat na rekonstrukci zámckých interiérů. Návštěvníci se pak mohou těšit na prohlídky opět v dubnu se zahájením turistické sezóny.

FOTOGALERIE Z ADVENTNÍHO SETKÁNÍ NA ZÁMKU:

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz