Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

Naši policisté pomáhají německým kolegům na vánočních trzích v Drážďanech

ÚSTECKÝ KRAJ/ DRÁŽĎANY – Od prvního adventního víkendu obdobně jako v uplynulých letech Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje vysílá policisty do společných hlídek s německými kolegy k výkonu služby na oblíbených vánočních trzích na Striezelmartu v Drážďanech.
Tento překrásný vánoční trh každoročně navštíví tisíce Čechů. Policejní hlídky jsou velice pozitivně vnímány nejen ze strany českých občanů, ale i ze strany německých kolegů, kterým v případě řešení problémů a překonání jazykové bariéry v mnohém pomůžeme. Letos se s hlídkami můžete potkávat vždy o víkendu až do 23. prosince 2017.
Společné hlídky se realizují v rámci dotačního projektu KRUK a Policejního ředitelství Drážďany „Mobilně a efektivně ve společném příhraničí“.
Dnes na vánoční trh na Striezelmartu přišla policisty pozdravit i zástupkyně generálního konzula Eva Reinöhlová z českého konzulátu v Drážďanech. Při krátkém brífinku s novináři zhodnotila situace, se kterými se nejčastěji Češi na konzulát obrací. Axel Friebe, vedoucí oddělení německé policie uvedl: „Čeští turisté často nemluví německy, pak se musíme s nimi dorozumívat anglicky a tím, že tu máme českého policistu, tak se na něj mohou přímo obrátit v rodném jazyce. V případě nějakých problémů se pak výrazně zkracuje čas jejich vyřešení a vánoční atmosféru si mohou turisté pak vychutnávat dál“, řekl Friebe.

FOTOGALERIE: Společné hlídky českých a německých policistů

Autor: Veronika Hyšplerová
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz