Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

Město Krupka pořádá veřejnou sbírku pro rodinu, které shořel rodinný dům

KRUPKA – Doslova pár dní před Vánocemi postihla mladou rodinu se dvěma dětmi pohroma, kterou nikdo nechce zažít. V Krupce si postavili nový domek, stihli se nastěhovat, aby Vánoce strávili v rodinném kruhu v již novém domově a pak to přišlo. Praskání dřeva, kouř, plameny a vše, co dlouho budovali, na co se na kus života zadlužili, bylo za pár desítek minut nenávratně pryč. Nový dům v lokalitě u výjezdu z Unčína na Přestanov shořel.

O události jsme také informovali na našem zpravodajském webu JVPRESS. „Vedení města Krupka se rozhodlo majitelům domu co nejrychleji pomoci a vyhlásilo veřejnou sbírku, která je určena na pomoc této rodině. Navíc jako okamžitou podporu městská rada poskytla manželům peněžitý dar 20 tisíc korun, což je maximální částka, která je v pravomoci rady,“ řekl k podpoře rodiny ze strany města starosta Krupky Zdeněk Matouš s tím, že vyzývá spoluobčany, aby do veřejné sbírky dle svých možností přispěli.

„Buďme solidární s těmi, kteří potřebují pomoci. Nikdo totiž neví, kdy se může dostat do podobné situace“, doplnil starosta Matouš. Číslo sbírkového účtu, kam dárci mohou již nyní přispívat, je 115-5834850207/0100. Případné bližší informace zájemci naleznou na webových stránkách města www.krupka-mesto.cz

Požár rodinného domku, který byl pouhý týden po kolaudaci, byl nahlášen v noci na úterý 19. prosince krátce po půlnoci. Manželé s dětmi sotva stihli vyběhnout ven, a i když hasiči byli za pár minut u požáru, z domu zbyly jen základy a obvodové zdi. Dle slov majitelů Vánoce naštěstí mohou strávit u rodičů.

Naštěstí nikdo nepřišel o život ani nikdo neutrpěl vážné zranění, i když majitel domu byl mírně popálen na ruce a nohách. 

PSALI JSME TAKÉ: AKTUALIZUJEME: Noční požár v Unčíně na Teplicku likvidovalo sedm hasičských jednotek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Město Krupka pořádá veřejnou sbírku pro rodinu, které shořel rodinný dům

Napsat komentář