Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

RVAČKA AKTUÁLNĚ: Krvavý incident na litvínovském sídlišti Janov krotili strážníci

JANOV – Na litvínovském sídlišti Janov bylo v pátek odpoledne opět pořádně rušno! Přímo na ulice před tamní rstaurací se do sebe pustilo několik mužů. Bitku sledovalo velké množství přihlížejících. Potvrdil to ředitel litvínovských strážníků Zdeněk Urban.

K incidentu došlo v Hamerské ulici, kde před tamní prodejnou nábytku jednoho z mužů začala obtěžovat a napadat skupinka agresivních útočníků. Napadený muž stačil zavolat na tísňovou linku litvínovských strážníků. Operační středisko MP Litvínova tak mělo celý krvavý incident doslova v přímém přenosu. Na monitorech bylo vidět, jak jeden ze skupiny útiočníků uděřil pěstí do obličeje oběti a následně došlo k hromadné rvačce. Mezitím již na místo mířily policejní hlídky. První strážníci byli u bitky do dvou minut od ohlášení incidentu. Popsal událost službu konající operační důstojním litvínvovských strážníků Ladislav Strkáč s tím, že na  místě zasahovala také přivolaná záchranná služba, která ošetřila zraněného napadeného muže.

Strážníci museli proti dvěma agresivním útočníkm použít donucovací prostředky. Oba útočníky pak strážníci předali hlídkám státní policie, které vzápětí na místo také přijely. Oba zadržení násilníci byli údajně silně pod vlivem alkoholu.

Případ si převzali k dalšímu dořešení státní policisté. Ta nyní musí zjistit i proč k celému krvavému incidentu došlo.

Autor: Honza Vraný
Ilustrační snímek ze zásahu strážníků autor

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář