Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Na Ostravsku se při obědě přiotrávila jídlem sedmičlenná rodina

OSTRAVSKO – Záchranáři Moravskoslezského kraje zasahovali u případu hromadného postižení zdraví na Ostravsku. Pracovníci krajského zdravotnického operačního střediska přijali oznámení o náhlých zdravotních potížích několika členů rodiny v obci Vratimov. Na místě tak zasahovaly čtyři posádky rychlé zdravotnické pomoci, včetně týmu pro speciální činnosti.

Posádky záchranné služby ošetřovaly sedm osob. Vzhledem k hromadnému postižení osob a přítomnosti plynového kotle záchranáři v prostorách domu nejprve prověřili možný únik oxidu uhelnatého, který se však nepotvrdil. Zdravotní obtíže postižených svědčily pro pravděpodobnou otravu jídlem, neboť se objevily po konzumaci společného oběda, a to v různé intenzitě. Jednalo se o nevolnosti, závratě, zvracení, bolest hlavy, ale také halucinace. Co přesně však bylo jejich zdrojem, záchranáři neurčili.

Po prvotním vyšetření bylo do zdravotnických zařízení transportováno šest osob – tří a šesti leté děti a čtyři dospělí (dva muži a dvě ženy ve věku 37 až 71 let). Předáni byli do péče Fakultní a Městské nemocnice Ostrava. Sedmý člen rodiny nejevil známky zdravotních obtíží a po vyšetření záchranáři mohl být ponechán na místě události.

Zdroj: ZZS Moravskoslezského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář