Kultura Sport Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

SPORTOVNÍ POZVÁNKA: Novoroční hobby jízda městem Most aneb „cestou okrajových částí“

MOSTECKO – Milovníci cykloturistiky se opět na Nový rok vydají na spanilou jízdu. „Jak na nový rok, tak po celý rok“. V duchu tohoto přísloví odstartuje 1. ledna 2018 již čtvrtá, vysloveně rekreačně zaměřená cyklistická akce, pod názvem „Novoroční hobby jízda městem Most“, tentokrát s podtitulem „Cestou okrajových částí“.

„Srdečně zveme všechny cyklisty k účasti na této, vysloveně pohodové akci, kterou zvládne každý, bez rozdílu věku, kondice či zaměření. Přidejte se k nám a posichrujte si úspěšný cyklistický rok 2018. Vjedeme do nového roku společně, v sedle jízdního kola, uvádějí organizátoři akce.

Místo a čas startu:
– oficiální místo a čas startu: Most, u kašny na 1. náměstí, 13:30 hodin (http://mapy.cz/s/nDx7)
– sraz pro skalní příznivce Hobby Team – organizátoři: Před prodejnou Cyklo Point Most, 13:15 hodin (https://mapy.cz/s/1h5mM)

Trasa: Dosti bylo křižování centrem města, chodníků a nastříkaných piktogramů. Tentokrát to vezmeme hezky okolo a podíváme se do okrajových částí města. Na výběr jsou dvě trasy:
Trasa A – Čistou stopou: 11 km po převážně asfaltovém povrchu, parkem Šibeník na Benedikt a následně přes Vtelno, Velebudice a Čepirohy do restaurace u Kojota.
Trasa B – Terénní srdcovka: 13 km po převážně zpevněných cestách a terénních stezkách v okolí kopců Ressl a Hněvín. Dle počasí a skladby účastníků je možno si trasu okořenit o více či méně náročné traily v okolí plánované trasy.
Trasa C – Mega zkratka: cca 500 metrů po asfaltu, z 1. náměstí rovnou do restaurace u Kojota. Trasa vhodná pro ty, kteří nebudou zrovna dvakrát fit, nebo budou klepat kosu už na startu.

Cyklotrasa

Vybrat si můžete buď jen jednu z tras, nebo obě najednou. O tom, kdo pojede jakou trasu, prosím hlasujte v níže uvedeném formuláři.

V případě nepřízně počasí bude trasa odpovídajícím způsobem upravena.
Aktuální trasa zakreslena zde: https://mapy.cz/s/2gdH9

Zakončení vyjížďky: Jako vždy v naší oblíbené velkokapacitní CYKLO-FRIENDLY restauraci U Kojota, Fr. Halase 1443, kde na všechny zúčastněné bude čekat pořádná porce teplé polévky, která 1. ledna po až 24 km jistě přijde vhod.

Vhodná jízdní kola: Ideálně horská, případně krosová kola s hrubším vzorkem pláště, podle toho, jakou trasu si vyberete.

Povinná výbava: Cyklistická přilba; sportovní brýle.

Doporučená výbava: Servisní materiál (rezervní duše, montážní páky, pumpička apod.); reflexní vesta či jiné výstražné prvky; přední a zadní blikačka/odrazka. Za mokrého počasí doporučujeme použít blatníky. Co se týče oblečení, je třeba vycházet z krátkodobé předpovědi několika dní před akcí, takže ideální kombinaci oděvu necháme na Vás.

Účast na vlastní nebezpečí. Na bezpečnost provozu budou po celou dobu akce dohlížet organizátoři v reflexních vestách, kteří ochotně pomohou i v případě defektu či jiné nepříjemné situace.

Na akci Vás zvou Cyklo Point Most Hobby Team a Most – Evropské město sportu. Všichni vyznavači jízdy na kole jsou srdečně vítání.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “SPORTOVNÍ POZVÁNKA: Novoroční hobby jízda městem Most aneb „cestou okrajových částí“

Napsat komentář