Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

Lounští kriminalisté na linii toxi objasnili tři závažné případy. Nasazena byla i zásahová jednotka

LOUNSKO – Policisté zjistili, že na okrese Louny probíhá distribuce pervitinu, kterou by měli mít na svědomí dva muži ve věku 42 a 23 let. Kriminalisté shromažďovali důkazy několik měsíců, vyslýchali svědky a prováděli domovní prohlídky.

Zjistili podstatné okolnosti a zajistili například elektroniku či materiál, který byl určen pro výrobu a distribuci omamných a psychotropních látek. Samozřejmě nalezli také látky (sypkou či krystalickou látku, rostlinný materiál), které podrobili znaleckému zkoumání, aby potvrdili složení odpovídající psychotropním či omamným látkám. Ukázalo se, že muži měli  nejen prodávat drogy, ale také je darovat či směňovat. Vzhledem k tomu, že v minulosti oba páchali násilnou trestnou činnost, jejich zadržení provedla zásahová jednotka. Kriminalisté oběma výtečníkům sdělili obvinění ze spáchání trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve formě spolupachatelství. Jednomu z mužů hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Avšak druhý se v minulosti dopustil obdobného skutku, za který byl již okresním soudem odsouzen, proto mu nyní hrozí vyšší trest, až na deset let. Kriminalisté podali návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval, a cesta obou mužů vedla do vazební věznice.

Druhý případ vyplaval na povrch při orientačním toxikologickém vyšetření ve zdravotnickém středisku věznice. Ukázalo se, že dva odsouzení mají pozitivní výsledky. Případem se nejprve zabývaly orgány vězeňské služby, které věc následně postoupily Policii ČR. Případ díky své složitosti vyžadoval rozsáhlé šetření, ale kriminalistům se podařilo už za půl roku odhalit osoby, které by měly mít co do činění s distribucí omamných a psychotropních látek právě dvěma odsouzeným. Ještě před koncem roku 2017 bylo sděleno muži ve věku 28 let obvinění z trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve formě spolupachatelství a taktéž ženě ve věku 65 let za shodný trestný čin. Během prověřování se však ukázalo, že žena sama by měla mít na svědomí ještě jeden skutek, a to pěstování marihuany. Kriminalisté jí zároveň sdělili obvinění také za tento trestný čin ve stejném paragrafovém znění. Oběma hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Ve vesnici na Lounsku došlo k třetí trestné činnosti na linii toxi. Muž ve věku 37 let si vytvořil na zahradě pěstírnu konopí a uvnitř domu rostlinu sušil. Svému o deset let mladšímu známému za úplatu zpřístupnil prostory, ve kterých si i on udělal vlastní pěstírnu. Při domovní prohlídce byly zabaveny jak sušené rostliny, tak nejrůznější materiál soužící k chodu indoorové pěstírny. Kriminalisté po shromáždění důkazů sdělili oběma obvinění z trestného činu Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. I v tomto případě hrozí hříšníkům trest odnětí svobody až na pět let.

Autor: nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Lounští kriminalisté na linii toxi objasnili tři závažné případy. Nasazena byla i zásahová jednotka

  1. Pingback: พรมรถ

Napsat komentář