Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Rybáři na Mostecku se pustili do novoročního úklidu revírů

MOSTECKO – Rybáři na Mostecku se pustili do novoročního úklidu rybářských revírů v okolí Horního Jiřetína. Konkrétně šlo o revíry Vítěz, Novou vodu Jiřetín, Farského, Černice a nový revír Strouha, který bude brzy uveden do provozu.

I přesto, že se jedná o revíry, které jsou uklízeny každý rok, nebo ob rok, bylo bohužel opět co uklízet. Je smutné, že tuto činnost musíme stále opakovat.

Co opravdu potěšilo, že akce se účastnilo přes tři desítky dobrovolníků z řad rybářů, kteří neváhali volnou sobotu, nebo celý víkend obětovat očistě našich krásných vod, které jsou znečištěny zejména našimi kolegy rybáři i když se najde odpad, který určitě nepochází od rybářů, ale spíše od zahrádkářů, loupačů kabelů a hlupáků, kteří si pletou naší přírodu se sběrným dvorem. Někteří dokonce nasadili i vlastní techniku. Celkem bylo posbíraného odpadu na čtyři velké kontejnery, takže všichni co pomohli si zaslouží velké poděkování.

Díky patří také obci Horní Jiřetín, protože nám pomohla posbíraný odpad odvézt a zlikvidovat.

Opět budu apelovat na rybářskou stráž, aby na těchto uklizených vodách vyžadovala po rybářích udržování míst k lovu v čistotě, tak jak jim ukládají pravidla, proto prosím buďte chápavý a v případě, že po vás porybný bude chtít uklizení vašeho lovného místa, nedohadujte se, že to není váš nepořádek. Pokud opravdu nechcete po někom uklízet a s někým se dohadovat, tak si na znečištěné místo prostě nesedejte.

Další na co jsme při úklidu narazili jsou zničené stromy, které jsou potlučeny hřebíky, linem a je kolem nich enormní nepořádek. Na zemi jsou koberce a další podobné věci, které k našim revírům rozhodně nepatří.

Pokud to počasí dovolí, byl bych rád, kdyby se podařilo uklidit tuto zimu ještě další vody. Revíry, které si to určitě zaslouží jsou Kačák, U vojáků, Braňanské pískovny, Čepirohy a jistě i mnohé další. O těchto brigádách bude informováno prostřednictvím webu a facebooku MO.

Snad se jednou dočkáme toho, že si každý po sobě uklidí, tak jak dnes všichni tvrdí a místo neustálého uklízení odpadků bude prostor a prostředky i na jiné zvelebování revírů.

FOTOGALERIE: Rybáří na Mostecku se pustili do novoročního úklidu…

Autor: Jiří Jakeš

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář