Jihomoravský Krimi Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

KRIMI: Z devatenáctiletého hrdniny se nakonec vyklubal nebezpečný žhář

HODONÍNSKO – Hodonínští policisté prověřují okolnosti požáru, který vznikl v noci na neděli ve sklepních prostorách činžovního domu v Hodoníně. Devatenáctiletý mladík tam zapálil papírovou tašku.

Poté, co začala hořet, vyběhl do patra, kde bouchal na obyvatele domu s tím, že je jde informovat o vzniklém požáru a zachránit je. Zřejmě chtěl být za hrdinu, ale nedomyslel důsledky.

Od hořící tašky totiž vzňaly další věci, které tam byly volně odloženy a požár se následně rozhořel po sklepních prostorách. Požár poškodil polystyrenové zateplení stropu, izolaci potrubí vody, plynu, televizního signálu a internetového připojení. Při vyšetřování události narazili policisté právě na tohoto mladíka a při takticky správných otázkách se jim nakonec k zapálení doznal.

Svým úmyslným jednáním tak mladík způsobil obecné nebezpečí tím, že vydal lidi v nebezpečí. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Obecného ohrožení. Vyšetřovatel hasičů vyčíslil předběžnou škodu na 70tisíc korun. V případě odsouzení mu hrozí tři až osm let odnětí svobody.

Autor: por. Bc. Petr Zámečník

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář