Krimi Liberecký Z domova Zprávy podle krajů

Kriminalisté objasnili vraždu ženy ve Vratislavicích na Liberecku

LIBERECKÝ KRAJ – Od pátečního dopoledne vyšetřovali policisté násilný čin, k němuž došlo v prodejně potravin v liberecké části Vratislavice. Nyní již vědí, kdo prodavačku obchodu zabil. 

Kriminalisté a policejní hlídky pátrali od pátečního dopoledne (5. 1. 2018) po dvou neznámých mužích podezřelých z útoku nožem na dvě osoby v prodejně potravin v liberecké části Vratislavice. Podle informací dostupných po události měli oba muži utéct přes protilehlý most přes řeku Nisu. Jeden z nich měl mít na sobě maskáčové kalhoty, tmavou bundu s tmavou kapucí na hlavě, k druhému nebyl popis znám.

Souběžně s okamžitým pátráním po této dvojici, do kterého byly zapojeny prvosledové hlídky a další dostupné hlídky, včetně psovodů, prováděli kriminalisté také vlastní operativní šetření, zjišťovali a prověřovali výpovědi, prováděli kontroly ubytovacích zařízení a zajišťovali veškeré záznamy z dostupných kamer.

Kriminalisté vše velice pečlivě prověřovali a na základě svých šetření mohli s určitostí sdělit, že se nejednalo o dva, ale pouze o jednoho pachatele. Důvodně začali podezřívat muže, který byl oznamovatelem brutálního činu na linku 158 a současně i poškozeným útokem. Na těle měl bodná a řezná poranění, které mu na místě ošetřili lékaři Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a poté jej převezli do Krajské nemocnice Liberec. Jeho zranění kvalifikovali lékaři jako těžká.

Ještě předtím ale policistům sdělil, co se mělo uvnitř obchodu odehrát, tedy že prodavačku napadl nožem neznámý útočník a když se jí snažil bránit, napadl i jeho. Poté, spolu s dalším mužem čekajícím před obchodem, utekli. Na základě těchto zjištění bylo zahájeno okamžité propátrávání okolí, do kterého bylo zapojeno maximální množství policejních hlídek.

Kriminalisté ale případ postupně rozplétávali a veškerá šetření a zjištění je vedla právě k muži, který byl sám údajným napadením poškozen. Jeho výslechu a následnému obvinění ale bránil vážný zdravotní stav, kvůli kterému nebylo možné tyto důležité úkony trestního řízení provést. Až v těchto dnech lékaři vyhodnotili, že jeho zdravotní stav umožňuje komunikaci s policisty.

Zraněný muž, který byl nejprve v roli oznamovatele a poškozeného, si již převzal usnesení o zahájení trestního stíhání své osoby pro zvlášť závažný zločin vraždy ve smyslu §140 odst. 3 písm. i) j), neboť „úmyslně usmrtil jiného, čin spáchal zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem a v úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch.“Na základě navrženého a soudem akceptovaného vazebního stíhání z důvodů, aby se trestnímu stíhání nevyhýbal a trestnou činnost neopakoval, byl eskortován do vazební věznice.

Bude-li ze závažného zločinu loupežné vraždy, kvůli kterému zaplatila životem 49letá žena, obžalován, hrozí mu před soudem trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo trest výjimečný.

PSALI JSME TAKÉ: BLESKOVÁ ZPRÁVA: V Liberci dvojice lupičů ubodala prodavačku a těžce zranila muže

 

Autor: mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Kriminalisté objasnili vraždu ženy ve Vratislavicích na Liberecku

Napsat komentář