Jihočeský Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

Dvě popálené osoby, dvě nadýchané osoby a škoda milión a půl při požáru domu v Jihočeském kraji

KAJETÍN – Dne, 10.ledna 2018, od ranních hodin zasahovali hasiči v Choustníku, části obce Kajetín u požáru domu.

Prvotní informaci o požáru obdrželo operační středisko hasičů z dispečinku zdravotnické záchranné služby. Následně pak začala přicházet volání na tísňovou linku 112.

K požáru vyjeli krátce po půl osmé včetně výškové techniky profesionální hasiči ze stanic Soběslav a Tábor. Operační středisko dále svolalo jednotky SDH obcí Choustník a Tučapy. Celkem byly do Kajetína vyslány osádky čtyř cisteren, automobilová plošina a dopravní automobil.

Na místě požáru hasiči průzkumem zjistili, že hoří dřevěná hájenka, která stojí zcela samostatně na kraji lesa. Ohnisko požáru jednotky našly v přístavku těsně napojeném na dům. Ihned zahájily hašení a požár krátce po osmé hodině dostaly pod kontrolu. Závěrečný průzkum pak hasiči provádí zároveň s termokamerou, která je schopná jim odhalit i možná skrytá ohniska.

V hájence žila rodina se třemi dětmi. Jedno z nich utrpělo popáleniny a bylo společně s popáleným otcem letecky transportováno do popáleninového centra na pražských Vinohradech. Matka s dalším dítětem předškolního věku byla odvezena do nemocnice s podezřením na nadýchání. Do nemocnice za nimi z důvodu špatného psychického stavu matky byl vyslán také psycholog HZS.

Přestože požár nebyl ještě plně uhašen, vyšetřovatel stanovil již předběžnou škodu na 1 500 000,-. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření.

Jednotky HZS u požáru spolupracovali s Policií ČR.

redaktor: Tomáš Pitterling

Zdroj: Vendula Matějů – tisková mluvčí Jihočeský kraj

Foto: HZS Jihočeský kraj

Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz

2 Replies to “Dvě popálené osoby, dvě nadýchané osoby a škoda milión a půl při požáru domu v Jihočeském kraji

  1. Pingback: look at more info

Napsat komentář