Královehradecký Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

KRIMI: Loupežné přepadení pošty v Hradci Králové má na svědomí 65letá žena

HRADEC KRÁLOVÉ – Necelý měsíc trvalo policistům, než dopadli ženu, která se dopustila za bílého dne loupežného přepadení pošty v ulici Fráni Šrámka v Hradci Králové. Policisté nyní zadrželi a obvinili z trestného činu loupeže 65letou ženu z Hradce Králové.

„Hned v den přepadení jsme zveřejnili kamerový záznam s žádostí o pomoc se zjištěním její totožnosti. Kromě slabého kamerového záznamu jsme neměli k možné pachatelce žádné poznatky. Nikdo ze zákazníků na poště ani nevěděl, že k přepadení došlo, nevěděli jsme, ani jakým směrem a jak z pošty odcházela. Ačkoliv na záznamu byla těžko poznatelná, ozvalo se několik lidí, že jim někoho připomíná,“ říká policejní mluvčí por. Iva Kormošová.

Až poslední telefonát byla trefa do černého. Žena popisu i kamerovému záznamu odpovídala. Policisté poté šetřením zjistili, že žena si hned po novém roce koupila televizor a notebook, ačkoliv je bez jakéhokoliv příjmu. Nepracuje, není vedena na úřadu práce ani nepobírá žádný důchod.

Žena se po zadržení k loupeži hned přiznala. Do protokolu uvedla, že se inspirovala filmy o loupežích, které viděla v televizi a podle toho napsala lísteček s požadavkem o vydání peněz. Přiznala také, že si poštu obhlédla den předtím a asi hodinu před loupeží. Na poštu přijela na kole, které si před poštou zamkla, a na něm i odjela domů. Zbraň, kterou použila na zastrašení, si tajně vypůjčila od svého přítele. Jednalo se o plynovou pistoli.

Zbraň, zbytek z uloupených peněz i nakoupenou ještě zabalenou televizi s notebookem dobrovolně vydala policistům.

„Seniorka nebyla v minulosti nikdy trestaná, není předpoklad, že by se vyhýbala trestnímu stíhání, proto policisté po domluvě se státním zástupcem nepodávali podnět na vzetí do vazb,“ dodala policejní mluvčí por. Iva Kormošová.

Autor: Honza Vraný
Foto: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “KRIMI: Loupežné přepadení pošty v Hradci Králové má na svědomí 65letá žena

  1. Pingback: useful content

Napsat komentář