Auto-Moto Cestování Doprava Praha Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Tragické následky má vážná nehoda autobusu s autem u Horoměřic

HOROMĚŘICE – Tragické následky má vážná nehoda linkového autobusu s osobním autem, při kterém zemřeli tři lidé a osmačtyřicet dalších bylo zraněno včetně dětí. Ke střetu autobusu příměstské dopravy linky 316 a auta došlo u Horoměřic na silnici 240 ve směru na Prahu. Zemřít měl řidič autobusu, jeden z cestujících a řidička z osobního auta!

U tragédie zasahovali pražští hasiči z Petřin, Smíchova a HZS HÚOPH u Horoměřic ve Středočeském kraji v rámci mezikrajské výpomoci spolu s jednotkami HZS Středočeského kraje.

Hasiči HZS hl. m. Prahy a Středočeského kraje museli vyprostit z havarovaného autobusu několik osob, které předali záchranné službě.

Při nehodě bylo zraněno 48 osob včetně dětí. Pět těžce poraněných, deset středně poraněných a třicet lehce zraněných osob. Třem lidem záchranáři už bohužel nedokázali pomoci. Na místo byl povolán náhradní evakuační autobus.

Vyjádření záchranné služby: Konečná bilance tragédie: Tři lidé zemřeli, dalších 6 účastníků nehody bylo zraněno těžce, 9 středně těžce a 30 lehce. Vyslání první posádky proběhlo současně s aktivací traumaplánu v 15:44 hodin, ukončení v 18:01 hodin.

Mezi zraněnými bylo také 12 nezletilých do 18 let. 2 pacienty – z toho jedno dítě, museli záchranáři uvést do umělého spánku a připojit na umělou plicní ventilaci. Zranění byli transportování do těchto nemocnic: ÚVN, FNM, VFN, TN, FNKV a NNB.

VIDEOREPORTÁŽ Z MÍSTA TRAGÉDIE…

Videoreprotáž připravil: Jan Tušík/JV PRESS

Psycholog HZS Středočeského kraje poskytl posttraumatickou péči několika osobám. V 17:32 hodin byly jednotky pražských hasičů postupně odvolány zpět na své základny.

OBRAZEM: Tragický střet autobusu a auta u Horoměřic

PSALI JSME TAKÉ: AKTUÁLNĚ TRAGÉDIE: U Horoměřic u Prahy se při střetu autobusu s autem zranilo 30 lidí

Zdroj: HZS Praha a Jan Tušík
Foto: HZS Praha a Jan Tušík/JV PRESS

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Tragické následky má vážná nehoda autobusu s autem u Horoměřic

Napsat komentář