Jihomoravský Krimi Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE NA ŽELEZNICI: Na Břeclavsku zemřela řidička po tragickém střetu s vlakem

BŘECLAVSKO – Tragicky skončil u Šakvic na Břeclavsku střet vlaku jedoucí z Olomouce do Brna s osobním automobilem. Ve zdemolovaném autě nepřežila řidička. Zraněna byla jedna z cestujících z vlaku.

O tragédii na železnici informuje Drážní inspekce s tím, že nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací doplněnou závorami, která byla dle šetření na místě mimořádné události v době nehody v činnosti.

Při střetnutí byla usmrcena řidička osobního automobilu a lehce zraněna cestující z vlaku. V něm cestovalo přibližně 130 lidí, které museli z vagónů evakuovat přivolaní hasiči. Žena se při nárazu udeřila do hlavy, přivolali záchrannou službu. Cestující byla po ošetření převezena do nemocnice.

Škody byly na místě nehody celkově odhadnuty na 4,5 miliónů korun (3,5 mil. vlak, 1 mil. automobil). Provoz na trati je stále přerušen. Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti mimořádné události v místě jejího vzniku.

Na místě tragédie zasahovali hasiči SŽDC a jednotka HZS JmK ze stanice Hustopeče. Hasiči po příjezdu zjistili, že se po střetu vlaku a auta roztrhl osobní vůz na dvě části. Trosky vozidla ležely desítky metrů od železničního přejezdu. Řidička na místě zraněním podlehla devastujícím zraněním neslučitelným se životem. Potvrdil to mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Po odjezdu jednotky HZS Jihomoravskoslezského krajr krátce před půl čtvrtou na místě pokračovali hasiči SŽDC v odstraňování následků nehody.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TRAGÉDIE NA ŽELEZNICI: Na Břeclavsku zemřela řidička po tragickém střetu s vlakem

Napsat komentář