Kultura Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Spolek Veteráni Litvínov chystá letos pro návštěvníky řadu zajímavých novinek

LITVÍNOV – Spolek Veteráni Litvínov se pozvolna chystá na letošní turistickou sezónu, ta mu začíná v dubnu, již nyní ale členové klubu pilně pracují na nových expozicích v muzeu, které pro letošní rok dozná výrazných změn a novinek.

Jedna polovina expozice muzea totiž bude zcela nová a věnovat se bude válečné historii a vojenským vozidlům. Lehké proměny se ale dočká i druhá polovina expozice v nově zrekonstruované bývalé drážní budově poblíž vlakového a autobusového nádraží v Litvínově.

Informuje o tom předseda Spolku litvínovských Veteránů Tomáš Urban s tím, že expozice muzea každoročně projde inovací, tak aby bylo k vidění stále něco nového i pro návštěvníky, kteří se již v muzeu byli podívat. I letos bude vstupné dobrovolné.

„Program muzea bude pro turisty a návštěvníky patrně nejzajímavější o letních prázdninách, kde budou i letos probíhat tématické dny exkurzí, a to vždy k určité značce nbo typu vozidla,“ prozrazuje předseda veteránů Tomáš Urban.

Oficiální plakát srazu

Jednou z největších a vlastně i hlavní chystanou akcí Spolku v letošním roce bude tradiční, v pořadí již 3. ročník SRAZU HISTORICKÝCH VOZIDEL, který spolek pořádá na náměstí Míru v Litvínově ve spolupráci s Městskou policií Litvínov. Akce vypukne v sobotu 9. června od 8.00 hodin registrací. Návštěvníci se i tentokrát budou moci těšit na výstavu všech zúčastněných veteránů. Účast i letos přislíbili veteráni ze sousedního Německa. Zatímco vloni dominovala na náměstí auta značek Porsche, tak tentokrát se diváci mohou těšit na auta amerických značek.

V 9.30 hodin se předpokládá příjezd patrona akce herce a milovníka historických automobilů Pavla Nového. Zahlédnout ale na náměstí budete moci i další známé tváře z televizních obrazovek. V deset hodin na náměstí přijede kolona amerických vozidel, aby se pak veteráni vydali na společnou spanilou jízdu městem a okolím Krušných hor. Historická vozidla pak dorazí na Klíny a sraz bude opět ukončen na Loučkách, kde bude pokračovat večerním programem a vyhlášením výsledků.

Předseda Spolku Veteráni Litvínov Tomáš Urban říká, že aktivity litvínovských Veteránů se daří uskutečňovat především díky skvělému týmu lidí, kteří tímto koníčkem doslova žijí. „Za jejich obrovské nadšení a nasazení patří mé velké poděkování úplně všem. Moc rád bych také poděkoval firmě Profimetal, která s naším Spolkem úzce spolupracuje, a to od samého počátku,“ dodává předseda litvínovských Veteránů Tomáš Urban.

Redakce agentury JV PRESS se pro letošní rok stala hrdým mediálním partnerem Spolku Veteráni Litvínov. Na našem zpravodajsko-informačním portálu www.jvpress.cz tak budeme přinášet nejen upoutávky a tipy na zajímavé akce v muzeu, ale také přineseme řadu videoreportáží z njrůznějších akcí pořádaný litvnovskými Veterány.

Autor: Honza Vraný
Foto: Spolek Veteráni Litvínov

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz