Kultura Sport Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

VIDEO: Výtěžek benefičního hokejového turnaje v Bílině půjde na podporu spolku “Šance žít”

BÍLINA –  Celkem 7 500 korun, takový je výtěžek 1. ročníku bílinského benefičního hokejového turnaje neregistrovaných hokejistů BÍLINSKÝ BŘEZŇÁK CUP 2018, který se v sobotu uskutečnil na Zimním stadionu v Bílině. Putovní pohár a první místo vybojoval pořádající tým HC Kafáč Bílina.

Historicky prvního turnaje BÍLINSKÝ BŘEZŇÁK CUP 2018 se zúčastnilo celkem 6 týmů z Bíliny a širšího okolí. Na ledovou plochu se postavili hráči z Mostu, Teplic a přilehlých obcí. Jako tým nastoupili hokejisté HC Bílinská kyselka, HC Kafáč Bílina, HC ZZS ÚK (zdravotnický záchranný sbor /Ústeckého kraje), Snowflake, AHC pro OFFICE a Jokerit Svinčice.

“Turnaj byl určen pro amatérské hokejisty, kteří nebyli nikdy registrováni pod svazem,” řekl za organizační tým František Weigl.

VIDEOREPORTÁŽ Z BENEFIČNÍHO HOKEJOVÉHO TURNAJE 

Videoreportáž připravili: Honza Vraný, Anna Nikolová a Lukáš Ondroušek

Vstupné bylo dobrovolné a jeho výtěžek půjde na podporu spolku “Šance žít” odkaz zde: http://www.sancezit.cz/home/, v dílně pracují lidé s tímto hendikepem: lidi s těžkým astmatem, psychickými nemocemi, roztroušenou sklerózou, po operaci páteře a rukou, po onkologické diagnóze a epilepsií).

“Hlavní cíl turnaje byl dát prostor ” ne-hokejistům”, kteří nemají mnoho šancí zahrát si na turnajích, kde se nasazují výkonnostní hráči z důvodu úspěchu daného týmu. Chceme zajistit turnaji náležitou organizaci a docílit toho, aby potěšení ze hry bylo na prvním místě,” dodává k benefičnímu hokejovému turnaji v Bílině Fanda Weigl s tím, že na turnaj přispěly věcnými cenami společnosti Heineken, Bílinská kyselka, Bohemia chips a Pro fresh. „Na prezentaci a propagaci včetně výroby plakátů se podílel Honza Nový, také jemu patří velké poděkování,“ dodává organizátor Fanda Weigl.

Po skončení finálového zápasu benefičního turnaje pak organizátoři uspořádali  VEŘEJNÉ BRUSLENÍ s diskotékou. Také výtěžek z tohoto vstupného byl věnován spolku ŠANCE ŽÍT.

Redakce JV PRESS byla jedním z hrdých mediálních partnerů této benefiční akce.

VÝSLEDKOVÁ LISTINA:

  1. místo: HC Kafáč Bílina
  2. místo: AHC pro office
  3. místo: HC Bílinská kyselka
  4. místo: Snowflake
  5. místo: Jokerit Svinčice
  6. místo: HC ZZS Ústeckého kraje

FOTOGALERIE Z BENEFIČNÉÍHO TURNAJE V BÍLINĚ…

 

Autor: Honza Vraný
Foto: Lukáš Ondroušek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz