Krimi Praha Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

Kriminalisté hledají pachatele, který se pokusil ve výtahu znásilnit ženu

PRAHA – Kriminalisté třetího policejního obvodu pracují na objasnění případu pokusu znásilnění, ke kterému došlo JIŽ na konci listopadu ve výtahu v domě v ulici Bínova v Praze 8.

Okolo půl desáté večer se poškozená vracela domů z centra a spolu s ní do domu, a následně i do výtahu, nastoupil neznámý muž. Ten se po rozjetí výtahu na ženu vrhnul, uchopil ji za ruku a za hlavu, a začal ji líbat. Napadená se začala bránit, kopala a křičela. Podařilo se jí vymanit ze spárů útočníka a použít proti němu slzný sprej, který mu nastříkala do obličeje.

Když výtah zastavil v patře, tak agresor z místa utekl. Popis útočníka: věk přibližně 40 let, výška okolo 165 cm, mírně zavalitá postava. Muž měl počínající pleš, tmavohnědé krátké vlasy a kulatý obličej s plnými tvářemi. Oblečený byl do zimní bundy žluté barvy, která mu byla velká. Mohlo by se jednat o muže z Ukrajiny nebo Moldávie.

Kriminalisté provedli do této doby celou řadu konkrétních kroků k vypátrání pachatele, ale zatím bez úspěchu. Mimo jiné se jim podařilo zmapovat pohyb podezřelého několik desítek minut před činem. Zjistili, že se pohyboval v Pařížské ulici a cestoval směrem na Ládví. Během této cesty oslovil několik žen, se kterými by kriminalisté potřebovali mluvit.

„Jestliže muže na záběrech poznáváte nebo nějakou z žen, kterou podezřelý oslovil, ozvěte se na linku 158. Za trestný čin znásilnění hrozí pachateli v případě odsouzení až pětiletý pobyt za mřížemi,“ říkají policisté.

Autor: por. Bc. Jan Daněk

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz