Krimi Olomoucký Z domova

Sousedské spory se rozhodl řešit po svém

ŠUMPERSKO – Nyní je stíhán vazebně. Ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu kriminalisté obvinili třicetiletého muže ze Šumperska.

Ten se vleklé sousedské spory rozhodl řešit „po svém“. V úterý 16. ledna v odpoledních hodinách zastihl svého souseda na chodbě panelového domu. Nejprve mu slovně vyhrožoval zabitím a hned vzápětí po něm opakovaně vystřelil z revolveru typu Flobert, kdy jedna ze střel pronikla až do těla poškozeného. Ten byl přivolanou zdravotnickou záchrannou službou převezen k ošetření do Šumperské nemocnice. Bezprostředně po útoku pachatel z místa utekl.

Po dvou hodinách byl policisty zadržen a umístěn v policejní cele. Nyní je stíhán vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od tří do deseti let. Střelnou zbraň policisté zajistili. Jedná se o flobertkový revolver tuzemské výrovy značky Alfa-Proj, model 641. Tato zbraň nepodléhá registraci a je volně prodejná osobám starším osmnácti let.

 

zdroj: por. Mgr. Jiřina Vybíhalová

foto: PČR Olomouckého kraje

redaktor: Tomáš Pitterling

Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz