Jihomoravský Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

Těžce zraněného řidiče z osobního auta hasiči vyprošťovali z vraku vozu přes půl hodiny

BLANENSKO – Tragicky skončil čelní střet osobního automobilu s kamionem u obce Závist na Blanensku. Po nehodě ležel kamion pod svahem mimo silnici na boku. V havarovaném osobním automobilu zůstal zaklíněný řidič. Hasiči jej s použitím hydraulického vyprošťovacího zařízení dostali z kabiny vozu přibližně po půl hodině.

Mezitím na poli vedle silnice přistál vrtulník letecké záchranné služby, který následně se zraněným odletěl do nemocnice. Zranil se také řidič kamionu, kterého hasiči transportovali po svahu zpět na silnici.

Hasiči zajistili místo proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny. Pomohli s naložením osobního auta na odtahovou službu. Vyproštění nákladního auta provedla specializovaná firma s asistencí hasičů,“ říká mluvčí HZS Jihomoravského kraje Jaroslav Mikoška.

Řidič z osobního auta byl ve vážném stavu vrtulníkem transportovaný na urgentní příjem FN v Bohunicích. Druhý z pacientů, řidič kamionu, měl středně těžká zranění. Po ošetření ho lékařská posádka převezla do traumacentra stejného zdravotnického zařízení. Osmašedesátiletý řidič osobního automobilu v nemocnici posléze těžkému zraněním bohužel podlehl.

Autor: Honza Vraný
Foto: HZS Jihomoravského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz