PČR Jihočeského kraje
Auto-Moto Doprava Jihočeský Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

Dopravní nehoda před krajským městem

ČESKÉ BUDĚJOVICE- Dnes ráno stali řidiči v koloně u dopravní nehody před Okružní ulicí. 

Dnes ráno v půl sedmé, nedaleko krajského města, jel po silnici na silnici I/34 ve směru jízdy od Lišova na České Budějovice řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia, kdy na rovném úseku pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy hustotě provozu a přední částí svého vozidla narazil do zadní části automobilu tovární značky Toyota Corolla, jehož řidička krátce před střetem zastavila. Reagovala na v levém jízdním pruhu odstavený nákladní automobil tovární značky Volvo s návěsem Krone. Vlivem nárazu bylo vozidlo Toyota odhozeno na zadní roh návěsu Krone, kdy po střetu s ním zastavilo v pravém jízdním pruhu. Vozidlo Škoda po střetu s vozidlem Toyota vyjelo za levý okraj vozovky, kde zadní levou částí narazilo do silničních svodidel a následně pokračovalo v jízdě, kdy narazilo do stojícího návěsu Krone. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 300 000 korun.

Při dopravní nehodě se zranila řidička vozidla Toyota a její spolucestující, které byly následně převezeny vozidlem Zdravotnické záchranné služby do zdravotnického zařízení.

Komunikace byla na několik desítek minut zcela uzavřena, kdy dopravní i pořádkoví policisté řídil odklon dopravy přes okolní silnice. Uvedená nehoda zkomplikovala jízdu všem řidičům jedoucích do Českých Budějovic v ranním dopravním provozu.

zdroj: por. Bc. Milan Bajcura

foto: PČR Jihočeského kraje

redaktor: Tomáš Pitterling

PČR Jihočeského kraje PČR Jihočeského kraje PČR Jihočeského kraje

Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz