Pardubický Sport Z domova Zprávy podle krajů

ODM: Soutěž v šachu ozdobí řada mládežnických reprezentantů ČR

PARDUBICKO – V Evropském školicím centru v prostorách bývalého zámeckého pivovaru v Litomyšli se uskuteční olympijský turnaj šachistů. „Při pohledu na přihlášené účastníky se můžeme těšit na velice zajímavé partie! Účast je velice silná, jednotlivé kraje neponechaly nic náhodě a do Litomyšle přijede současná česká mládežnická špička,“ říká ředitel soutěže David Schaffer z pořádající Tělovýchovné jednoty Štefanydes Polička.

V Evropském školicím centru v prostorách bývalého zámeckého pivovaru v Litomyšli se uskuteční olympijský turnaj šachistů. „Při pohledu na přihlášené účastníky se můžeme těšit na velice zajímavé partie! Účast je velice silná, jednotlivé kraje neponechaly nic náhodě a do Litomyšle přijede současná česká mládežnická špička,“ říká ředitel soutěže David Schaffer z pořádající Tělovýchovné jednoty Štefanydes Polička.

„Ve startovní listině můžeme najít nemalý počet našich mládežnických reprezentantů či medailistů z posledního Mistrovství České republiky mládeže. Dvě medailová umístění z ODM 2016 budou obhajovat mladí šachisté našeho kraje. Snad se jim na ´domácí půdě´ v Litomyšli bude dařit a budeme se opět radovat z nějakého cenného kovu,“ dodává. Šachisté Pardubického kraje to však nebudou mít vůbec jednoduché. Velmi silné nominace přišly například z Moravskoslezského kraje, Středočeského kraje či Prahy.

„Již jen samotné zapojení mladých šachistů do projektu Olympiády dětí a mládeže je obrovskou motivací do jejich další kariéry. Akce je vrcholovou soutěží, která napodobuje velké olympijské turnaje a olympijská atmosféra, možnost se setkat s našimi předními sportovci a v neposlední řade i samotné boje o medaile jsou mimořádnými zážitky, na které budou jistě dlouho vzpomínat,“ hodnotí David Schaffer.

Na organizaci šachové soutěže ODM 2018 se budou podílet tři rozhodčí a dva organizační pracovníci. Dění ze všech šachovnic bude přenášeno on-line na internet a na plátno do předsálí. V předsálí budou k dispozici pro volné partie i tzv. „zahradní šachy“. Soutěž skončí sedmým kolem ve čtvrtek 1. února 2018.

Zdroj: ODM

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz