Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Kriminalisté z Teplic odhalili v upraveném autě pervitin za miliony korun

TEPLICKO – Kriminalisté z teplického TOXI týmu zajistili pervitin za miliony, muž schovával drogy ve speciálně upraveném autě. O úspěšném zásahu informuje mluvčí teplické policie Dan Vítek.

Kriminalistům z teplického TOXI týmu se podařilo zajistit drogy, jejichž hodnota by se na černém trhu pohybovala kolem čtyř a půl milionu korun. Jedná se o největší množství pervitinu, které se na jednom místě teplickým kriminalistům podařilo v posledních letech zajistit. Policisté získali poznatky, že by se z našeho okresu měl ve větším množství vyvážet pervitin do celé republiky a to ve speciálně upraveném vozidle.

VIDEOZÁZNAM Z ÚSPĚŠNÉHO ODHALENÍ DROG…

V rámci operace NOMO se na základě dlouhodobé operativní činnosti tato informace potvrdila, minulý týden našli kriminalisté ve vozidle podezřelého skoro čtyři a půl kilogramu pervitinu. Muž měl schované drogy ve velice důmyslném úkrytu, který byl při běžné silniční kontrole neodhalitelný, k jeho objevení pomohl kriminalistům služební pes Transa ze skupiny speciálních kynologických činností, který je vycvičen na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Skrýš byla umístěna pod zadními sedadly v místech, kde se měly nacházet nádrže na CNG pohon, když služební pes místo označil, policisté v úkrytu našli igelitový pytel, ve kterém byly čtyři sáčky, z nichž každý obsahoval kilo drogy a jeden menší s téměř půl kilem pervitinu.

Třiapadesátiletý muž byl zadržen a následně obviněn z neoprávněné výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Vzhledem k značnému množství drog, které byly ve vozidle ukryty, byl vzat obviněný do vazby, kde bude čekat na verdikt soudce, který ho může v případě uznání viny poslat až na dvanáct let za mříže.

FOTOGALERIE Z ODHALENÍ DROG V AUTĚ…

 

Autor: Honza Vraný
Foto: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz