Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský PR Praha Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

Účetnictví – to nejsou jen čísla, občas vykouzlí i úsměv na tváři

ČESKÁ REPUBLIKA – Začínala před 23 lety s několika klienty a malými firmami, dnes připravuje účetní doklady například pro Balet Praha. Tak by se mohl začít psát příběh mostecké účetní Jitky Šeiner.

„O účetnictví jsem poprvé slyšela na střední škole, protože mě bavila matematika a čísla vůbec, neměla jsem na škole s účetnictvím problém. Netrvalo dlouho a kamarádka přišla a prosila o radu a pak i o přípravu podkladů pro daňové přiznání, tím to vlastně všechno začalo,“  prozradila podnikatelka Jitka Šeiner.

Klientů přibývalo, měla čím dál tím více jak malých, tak středních, tak i velkých firem. Její hlavní devizou je, že ke každému přistupuje individuálně, protože každý klient, jak malý, tak i velký, má své potřeby a požadavky. Jitka Šeiner je kromě podnikatelky také máma od rodiny, proto přesně ví co rodiny a jednotlivé členy při podávání každoročního přiznání k daňi trápí a kde je tak zvaně tlačí pata.

„Mezi mými klienty nechybí firmy strojírenské, stavební nebo farmaceutické, nebráním se žádné podnikatelské formě, proto připravuji doklad i pro několik ops,“ dodává účetní.

Jak sama podnikatelka říká, účetnictví to nejsou jen čísla, papírování, hlídání paragrafů, doklady a tak podobně, jsou to ale i životní příběhy, které čas od času vykouzlí i úsměv na její tváři.

„Ten účetní šrumec mám ráda, zvláště v tomto období, kdy každý volá, ptá se a zjišťuje, jaké jsou možnosti a je v očekávání, jak to na konci vlastně dopadne. Osobně se snažím každému vše připravit tak, jako by to bylo pro mě samotnou,“ doplnila s úsměvem na tváři Jitka Šeiner.

Potřebujete poradit? Nevíte si rady? Obraťte se s důvěrou na tel. čísle 608 100 750 nebo na Facebooku.

Autor: Vlasta Vébr / JV PRESS – PR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz