Kultura Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Není důvod, aby mostecká knihovna omezovala svou činnost

MOST – V posledních dnech se městem šíří fáma, že v Městské knihovně Most už nebudou probíhat přednášky, výstavy nebo koncerty. To vyvrací Markéta Stará, náměstkyně primátora města Mostu.

„Rozhodně není pravda, že by Městská knihovna Most měla nějakým způsobem redukovat svoji činnost! K 1. lednu letošního roku došlo k aktualizaci zřizovací listiny této příspěvkové organizace, ale ta i nadále může vedle své hlavní, tedy knihovnické činnosti, vykonávat i další činnost, takzvaně doplňkovou.

V hlavní činnosti organizace tak i nadále zůstává kulturní, výchovná a vzdělávací činnost, kam spadá pořádání výstav, kurzů, přednášek, besed, autorská čtení. Do doplňkové činnosti jsou zahrnuty akce neknihovnického a komerčního charakteru, jakými jsou například koncerty nebo divadelní představení. Některé činnosti je možné realizovat jak v hlavní, tak v doplňkové činnosti, je třeba vždy přihlédnout k charakteru akce.

I ke mně se bohužel fámy o rušení přednášek, kurzů a koncertů v knihovně dostaly. Je mi to líto, protože nic z toho není pravda, ráda bych proto v tomto směru veřejnost uklidnila. Moderní knihovna rozhodně není jen institucí pro půjčování knih, ale multižánrové zařízení, v němž se mají setkávat milovníci kultury všech generací. Takovou mostecká knihovna je a zůstane.“

Autor: Alena Sedláčková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz