Doprava Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

Hasiči vyprošťovali dvě zraněné osoby z Felicie v Havířově

HAVÍŘOV – Profesionální hasiči (HZS MSK) zasahovali v úterý 13.2.2018 u dopolední nehody dvou osobních automobilů Škoda Felicia a Subaru Forester, která se stala v Havířově-Dolní Suché na křižovatce ulic Orlovská a Vodní.

 

Z felicie museli opatrně vyprostit dvě vážně zraněné osoby, ze Subaru na pohon LPG unikající plyn. Na menší únik provozních kapalin použili nasákavý sorbent.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v úterý krátce před půl jedenáctou. Do havířovské části Doní Suchá vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Havířov, a to dvěma vozidly.

 Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla před případným požárem. Z felicie opatrně vyprostili pomocí hydraulických nástrojů řidiče (1954) a spolujezdkyni (1955). Předali je ZZS MSK. Zraněné osoby skončily v ostravské Fakultní nemocnici.

Na únik provozních kapalin hasiči použili sorbent, který po zdokumentování místa nehody uklidili. Půda nebyla zasažena. Řidič Subaru na pohon LPG, kde hasiči zastavovali plyn, vyvázl bez zranění.

 

zdroj: HZS Moravskoslezského kraje

foto: HZS Moravskoslezského kraje

redaktor: Tomáš Pitterling

HZS Moravskoslezského kraje
HZS Moravskoslezského kraje
HZS Moravskoslezského kraje
Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz