Kultura Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Dobrovolní hasiči z Mostu se dočkali zbrusu nového slavnostního praporu. Ten jim požehnal děkan

MOST – Mostečtí dobrovolní hasiči se dočkali svého zbrusu nového slavnostního praporu – vlajky. Prapor mosteckým dobrovolným hasičům dnes posvětil děkan farnosti – děkanství Most P. Grzegorz Czyżewski.

Vedení města nechalo slavnostní prapor ručně vyrobit na památku 150. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Mostě, které dobrovolní hasiči oslavili v loňském roce.

Ke slavnostnímu žehnání přinesl prapor velitel jednotky SDH Most Martin Volf s nastoupenou slavnostní jednotkou. Ten budou moci obdivovat návštěvníci mosteckého Magistrátu v zasedasí síni a k vidění bude rovněž při významných hasičkých a městských událostech v Mostě.

VIDEOREPROTÁŽ ZE SLAVNOSTNÍHO SVĚCENÍ PRAPORU…

Videoreportáž připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Město se proto rozhodlo poctít své dobrovolné hasiče ručně zhotoveným praporem, který bude trvalou připomínkou této významné události. Z historických pramenů se podařilo načerpat inspiraci pro její současnou podobu. Výroby vlajky se zhostila společnost Velebný Fan.

Samotná výroba praporu trvala téměř 6 týdnů a podílelo se na ni8 zaměstnanců (od přípravářek, vyšívaček až po švadleny).

Celkem bylo na výrobu slavnostního praporu pro mostecké dobrovolné hasiče přes 1,5 kilogramu vlajkového sametu, 4 metry zlatých třásní a na 15 kilometrů vyšívacích mití (z toho byla téměř polovina zlatých).

 

FOTOGALERIE Z PŘEDÁNÍ PRAPORU…

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz