Kultura Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Filmová kancelář Ústeckého kraje: castingu na Rapla II. se v Ústí zúčastnily stovky zájemců

ÚSTECKÝ KRAJ – Případné setkání a hraní po boku dalších předních českých herců v seriálu Rapl s nekompromisním vyšetřovatelem Kunešem v podání Hynka Čermáka v hlavní roli. To jsou hlavní důvody lidí, kteří přišli do Kulturního domu v Ústí nad Labem, kde se odehrával casting na epizodní role do pokračování úspěšného seriálu z produkce České televize.

Již od desíti hodin, kdy casting začal, se v prostorách ústeckého kulturáku tísnilo několik desítek nedočkavců. Někteří se přišli registrovat vůbec poprvé, jiní již měli zkušenosti s natáčením. „Objevila jsem se v Dešťové víle, která se točila v Zubrnicích a malou roličku jsem si zahrála i v koprodukčním filmu Radeckého pochod. Ten se natáčel v Křimově u Chomutova,“ svěřila se Ústečanka Eva Šlégrová. Ta, stejně jako všichni ostatní, musí čekat, až se jim z produkce ČT ozvou. „Na casting do Ústí přišlo 646 lidí z celého kraje,“ řekla Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

Druhá série Rapla se má podle tvůrců více soustředit na charaktery obětí kriminálních činů a na prostředí, z nějž vzešly. „Děj jsme přestěhovali z Krušných hor do Ústí nad Labem, řeka bude mít v sérii jednu z hlavních rolí. Točit se bude také na Mostecku a podíváme se do Děčína, kde jsme točili Cirkus Bukowsky,“ vypočítal režisér a scenárista Jan Pachl.

 

Ústecký kraj je krajem rozmanitostí a kontrastů, v němž najde filmař jedinečné krajinné scenérie pro takřka jakýkoli filmový příběh. V roce 2016 natáčela ČT za vydatné regionální pomoci Filmové kanceláře Ústeckého kraje seriál Svět pod hlavou, který se stal následně hitem televizních obrazovek.

Zdroj: Ústecký kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz