Kultura Školní okénko Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

GRATULACE: Zlatou plaketu za významný přínos ve školství získala příslušnice HZS Ústeckého kraje

ÚSTECKÝ KRAJ – Koordinátorka preventivně výchovné činnosti Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje por. Ing. Iva Karafiátová byla oceněna zlatou plaketou za významný přínos ve školství.

V krajském úřadu Ústeckého kraje bylo uděleno dvanáct Cen náměstka za významný přínos ve školství. Mezi oceněnými zlatou plaketou byla i příslušnice HZS Ústeckého kraje por. Ing. Iva Karafiátová, která je více než deset let koordinátorkou preventivně výchovné činnosti. Za tuto dobu se jí podařilo dostat výchovu a vzdělávání v hasičské oblasti (nejen v Ústeckém kraji) na zcela jinou, mnohem vyšší úroveň.

V Ústeckém kraji každoročně organizuje okresní i krajské kolo pohybově vědomostní soutěže Mladý záchranář. Podařilo se jí rovněž prosadit zapojení do programu HASÍK CZ – Výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva. V současnosti je vedoucí pracovní skupiny projektu Hasiči pro školy. Tento unikátní projekt tvorby komplexních výukových materiálů vzniká ve spolupráci mezi profesionálními hasiči v Ústeckém a Zlínském kraji, za finančního přispění Ústeckého kraje.  Jeho slavnostní spuštění bude zanedlouho. Využívat ho budou učitelé celé ČR. Její pracovní nasazení, spolupráce s krajským úřadem a osobní angažovanost zcela překračuje běžný rámec výkonu služby. Kromě výše popsaného se po celou dobu sama aktivně účastní realizace preventivně výchovné činnosti u dětí všech věkových kategorií, opět s mimořádným osobním nasazením, mnohdy v osobním volnu.

Pro celý Hasičský záchranný sbor České republiky se jedná o mimořádný úspěch, historicky se totiž jedná o první takové ocenění, které jeho příslušník obdržel.

Autor: Lukáš Marvan

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz