Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TRAGÉDIE: Při střetu čtyř aut u Olomouce zemřeli dvě nezletilé děti a tři lidé byli zraněni

OLOMOUC – Střet čtyř osobních aut v Olomouci dnes nepřežily dvě nezletilé děti a další tři lidé byli při nehodě těžce zraněni. Taková je bilance odpoledního karambolu na silnici z Nových Sadů do Holice. Na místo události byly ihned vyslány čtyři výjezdové skupiny včetně letecké záchranné služby.

Do příjezdu posádek byla operátory u dvou zraněných prováděna telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace, na kterou následně navázaly záchranné týmy. Bohužel vzhledem k mechanismu úrazu a rozsahu poranění se u dvou nezletilých pacientů nepodařilo obnovit základní životní funkce a jejich zdravotní stav byl neslučitelný se životem. Další tři zranění, nezletilý pacient, žena a muž středního věku, byli po ošetření, zajištění a stabilizaci transportováni do Fakultní nemocnice na oddělení urgentního příjmu s lehkým až středně závažným poraněním.

Komunikace byla po dobu vyšetřování tragické nehody uzavřena v obou směrech a policisté odkláněli dopravu po okolních komunikacích.

Veškeré okolnosti nehody, její příčiny a souvislosti, stejně jako míra zavinění jednotlivých účastníků nehody a výše vzniklé škody jsou v šetření.

Zdroj: ZZS Olomouckého kraje
a Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz