Doprava Finance Politika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Začínají práce na revitalizaci náměstí v Bílině, od příštího týdne se tam nebude parkovat

BÍLINA – Srovnáním povrchu ve středu náměstí začnou 10. dubna práce na celkové revitalizaci v centru Bíliny. Ta potrvá do podzimu letošního roku.

“Během šesti etap se budou práce postupně přesouvat a jednotlivé části náměstí budou neprůjezdné, podle plánu však nedojde k celkovému uzavření náměstí pro vozidla. Změn v dopravě bude mnoho, proto žádáme všechny řidiče, aby nejezdili takzvaně popaměti, ale všímali si nového dopravního značení a respektovali ho,” upozornil starosta města Bílina Oldřich Bubeníček.

I. etapa
První etapa bude nejdelší, potrvá zhruba do července. Změnou pro řidiče v této etapě bude zjednosměrnění části náměstí od kostela k rohu u pobočky České spořitelny. Tato část by měla zůstat jednosměrná i po dokončení prací.

II. etapa
Práce se dále posunou do části podél obchodního domu Pražák a také ke knihovně. Obě části budou pro vozidla uzavřené, přes náměstí se tedy bude projíždět ze Seifertovy ulice k České spořitelně a dál k radnici nebo do ulice Želivského. Vjezd z Wolkerovy ulice zůstane beze změn, řidiči však už musí počítat, že z tohoto směru budou muset odbočit vpravo, rovně do Zámecké ulice se již z tohoto směru vjíždět nebude. Od kruhového objezdu u radnice budou řidiči moci pouze do Želivského ulice.

III. etapa
Třetí etapa prací zasáhne část od kostela k České spořitelně. Ta bude pro řidiče uzavřena. Ze Seifertovy ulice se bude náměstí projíždět doleva kolem knihovny, dále kolem domu Pražák k radnici. Z Wolkerovy ulice budou stále řidiči smět pouze vpravo a od radnice stále pouze vlevo do Želivského ulice.

IV. etapa
V průběhu letních měsíců dojde k poměrně razantní úpravě dopravy, protože bude zcela uzavřena Wolkerova ulice. Čtvrtá etapa prací bude znamenat rekonstrukci části od České spořitelny k radnici. Náměstí bude průjezdné z ulice Seifertova a od radnice stejně jako v předchozích etapách, do Wolkerovy se však řidiči zhruba dva týdny nedostanou.

V. etapa
Pátá etapa prací se bude týkat křižovatky u informačního centra. Zásadní změnou zhruba na jeden týden bude otočení provozu ve Wolkerově ulici, kterou budou řidiči projíždět směrem ven z náměstí a na náměstí se dostanou pouze ze Seifertovy ulice. Uzavřen bude vjezd i výjezd od kruhového objezdu u radnice, dále i celá Želivského ulice.

VI. etapa
Poslední etapa prací na revitalizaci náměstí uzavře křižovatku u kostela a knihovny. Zhruba sedm dní se tedy řidiči na náměstí nedostanou ulicí Seifertovou, budou muset použít ulici Zámecká a Komenského, kde bude po tuto dobu otočený provoz směrem na náměstí, nebo ulici Wolkerovu. Výjezd bude zajištěn od radnice ke kruhovému objezdu a ulicí Želivského.

Vedení města žádá obyvatele o shovívavost v době revitalizace a upřednostnění MHD při návštěvě centra města místo automobilu z důvodu omezení dopravy i parkování.

Autor: Pavlína Nevrlá

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz