Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Popelka s Bohatou dominovali třetímu kolu MLMK

MOST – Mostecká liga malé kopané odehrála tuto neděli třetí kolo tohoto ročníku. Hřiště 11. základní školy hostilo pět utkání, z nichž tím nejgólovějším bylo hned to první.

V něm na sebe narazily týmy GMS Most a Avengers Most. Ve světlemodrých dresech GMS Most řádila dvojice Vít Popelka a Petr Bohata a nejvýrazněji se podepsala pod konečnou výhru 17:3. Avengers se ještě dokázali bránit v prvním poločase, který skončil přijatelných 6:2, ale v druhé půli se definitivně zlomili a utrpěli krutou porážku. Popelka s Bohatou se pod výhru podepsali každý tím, co je pro ně typické. Nahrávač Vít Popelka (3+8), bodující tohoto kola, narýsoval hned osm gólů a střelec Petr Bohata (7+3) prostřelil soupeřova gólmana hned sedmkrát. Ze spoluhráčů se k této demoliční četě výrazněji připojili ještě Vladimír Wagner (3+2) a Jakub Černý (1+3). Za poražené svou kvalitu opět prokázal Pavel Exner (2+1), který zařídil všechny góly svého týmu.

Následovalo střetnutí mezi Katalánci a Gamblers Most. Oba týmy do tohoto zápasu vstupovaly jako neporažené a bylo tak jasné, že po tomto zápase jeden z týmů o svou neporazitelnost přijde. Při vší úctě ke Kataláncům převládal názor, že to budou spíše oni. Gamblers Most však tentokrát nedokázali úplně prodat svou kvalitu a utkání dovedli pouze do remízového konce, po kterém dle pravidel MLMK následoval penaltový rozstřel. V něm byli úspěšnější Katalánci a slaví tak výhru za dva body. Vítěze táhla mladá dvojice Antonín Fišer a Daniel Rulf (oba 1+1). Třetí zásah přidal Michal Broskovics (1+0). Všechny tři góly Gamblerů zařídil Vladimír Pátek (2+1). K němu se připojil David Macko (1+1).

Třetím utkáním dne bylo měření sil mezi proOFFICEM a Atléticem Most. Do něj šlo Atlético logicky jako velký favorit a to i s ohledem na loňské debakly, kterými konto proOFFICE zatěžovalo. Byť Atlético ze zápasu opět odešlo jako vítěz, je třeba říci, že proOFFICE se tentokrát bil mnohem srdnatěji a utrpěl „přijatelnou“ porážku 4:9. Nejproduktivnějším hráčem vítězů byl pětibodový Dominik Hána (3+2), doplňovaný čtyřbodovými Adamem Koudelkou a Janem Štefkem (oba 2+2). Za poražené vyčnívali dvoubodoví Tomáš Zetka (2+0), Cano Khalil (1+1) a Jakub Rameš (0+2).

Následovalo napínavé střetnutí mezi Jablíčky Chomutov a Švejkem. To pro sebe po vyrovnaném poločase 1:1 získala nakonec Jablíčka a to v poměru 3:1. Za vítěze přesně pálili Rostislav Šebek (2+0) a Stanislav Levý (1+0). Za zmínku stojí ještě dvě asistence Tomáše Banoviče (0+2). Za Švejk skóroval Tomáš Wozniak po nahrávce Pavla Vávry. Byť obdržel gólman vítězů Petr Králík pouhý jeden gól, brankářem kola se nestal.

Tento titul pro sebe vychytanou nulou uzmul Vít Neček, brankář Inseminátors FC a to v utkání s týmem VEM Most. Hráč vítězů Martin Boček, čistokrevný střelec, se tentokrát prezentoval velmi kuriózním způsobem, když se pod tuto výhru podepsal pouze jedním gólem, ale hned sedmi asistencemi. Jeho výkon byl doplňován Sašou Lokesem (2+2), či spolehlivými Pavlem Jarolímem a Ezequielem Rosendem (oba 2+1).

Liga má po třech kolech již pouze jediný stoprocentní tým a tím je devítibodové Atlético Most. Za ním jsou s odstupem jednoho bodu Katalánci a dvou Gamblers Most.

Tabulku produktivity ovládá dvojice z nadpisu tohoto článku. Na úplném čele je Vít Popelka (4+16) vedoucí o jeden kanadský bod před svým spoluhráčem z GMS Most Petrem Bohatou (15+4). Trojici nejlepších uzavírá Adam Koudelka (12+6) z Atlética Most.

Petr Bohata je s patnácti zásahy, což dává dosavadní průměr pěti gólů na zápas, v čele střelců ligy. Za ním je Adam Koudelka (12) a pak již s větším odstupem Jakub Hruštinec (6) z Atlética Most.

Nejlepším nahrávačem je již tradičně Vít Popelka (16 asistencí) před Jakubem Hruštincem a Martinem Bočkem (oba 8).

Nejlepšími gólmany soutěže jsou po třech odchytaných kolech Miloslav Aschenbrenner z Katalánců (průměr 2,33 obdrženého gólu na zápas), před Ondřejem Bírem z Gamblers Most (3,67) a Petrem Walzem (4,33) z proOFFICE.

Čtvrté kolo ligy bude odehráno příští neděli od deseti hodin na hřišti 11. ZŠ Most a jeho vrcholem bude jistě hned první zápas mezi Atléticem Most a Jablíčky Chomutov.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz