Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Seniorliga Most má za sebou druhé kolo

Most – Tuto neděli byly odehrány na hřišti 11. ZŠ Most zápasy druhého kola premiérového ročníku Seniorligy Most. Kolo nakonec z důvodu odložení jednoho ze zápasů tvořila jen dvě utkání.

Prvním z nich byl střet mezi Baníkem Grammer Souš a Old Bridge. Old Bridge dokázali navázat na svou čtrnáct dnů starou výhru a katapultovali se do čela průběžné tabulky Seniorligy. Tentokrát zvítězili 7:3 po poločase 3:1. Byl to opět Petr Hrach, který dokázal jako jediný v jeden den skórovat jak v zápasech „mladé“ Mostecké ligy malé kopané v barvách GMS Most, tak i v dresu týmu Seniorligy Old Bridge. Za Old Bridge Hrach (4+0) přesně pálil hned čtyřikrát. Bodově se mu vyrovnal čtyřikrát nahrávající Jiří Rain (0+4). Výrazněji se prosadil ještě Pavel Klárman (1+1). Za poražené korigovali Rostislav Mička (2+0) a Zdeněk Jackowski (1+1).

Druhým utkáním kola byl zápas mezi Jatky Matějka a SG Horní Jiřetín. Byť herní obraz byl velmi vyrovnaný s řadou šancí na obou stranách, skóre hovoří jasně ve prospěch vítězných Jatek Matějka a to v poměru 5:0 po poločase 2:0. Hattrickem táhl vítěze David Smetánka (3+0). Toho třemi body podpořil Vojtěch Benda (1+2) a dvěma jeho bratr Jakub Smetánka (1+1). Gólman vítězů, Martin Zuda, se s čistým kontem stal logicky brankářem kola.

Po dvou odehraných kolech Seniorligy je jejím nejproduktivnějším hráčem paradoxně Martin Johanis (5+3) z týmu Mostecké pumpičky a míchačky. Na tomto jeho umístění je paradoxní to, že jeho tým měl svůj zápas druhého kola odložen a tomuto hráči tak na vedení stačí pouhý jeden odehraný zápas. Druhým v řadě je za stejných podmínek jeho spoluhráč Martin Plhák (4+3). Třetím v pořadí je Petr Lenc (4+2) z týmu SG Horní Jiřetín.

Martin Johanis je společně s Petrem Hrachem z Old Bridge i nejlepším střelcem soutěže, když oba dali shodně po pěti gólech. Za nimi jsou čtyřgóloví Martin Plhák a Petr Lenc.

Nejlepším nahrávačem Seniorligy je se čtyřmi asistencemi Jiří Rain z Old Bridge před trojicí Martin Johanis, Martin Plhák a Radek Smolák z SG Horní Jiřetín, kteří mají všichni po třech přesných nahrávkách.

Další kolo Seniorligy bude sehráno v neděli 22.4. od 9:00 a jeho tahákem bude jistě zápas mezi Old Bridge a SG Horní Jiřetín.

Více informací na www.fotbalmost.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz