Jihočeský Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OBRAZEM: U jihočeských Mirovic se na křižovatce střetla dodávka s autem dobrovolných hasičů. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranky

PÍSECKO – Řidič dodávky Fiat Ducato zkřížil cestu dobrovolným hasičům z Mirovic na Písecku, kteří jeli k požáru. Na takzvané Letovské křižovatce auto vjelo do jízdní dráhy hasičskému automobilu, který jel ve směru od Mirovic na Lety. Při projíždění křižovatkou za pomoci zapnutého výstražného a zvukového zařízení vjel do křižovatky, kde došlo ke střetu s vozidlem Fiat Ducato, které jelo ve směru od Písku.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění osádky vozu Fiat, řidič by transportován leteckou záchrannou službou do českobudějovické nemocnice, zraněný spolujezdec byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby. Hasičské auto po střetu skončilo mimo vozovku v poli, zranění dobrovolní hasiči byli převezeni k ošetření.

Na frekventované křižovatce byl provoz kompletně obnoven kolem půl desáté večer. Policisté v místě dopravní nehody po dobu prošetřování řídili dopravu.

Příčiny a další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na 400 000 tisíc korun.

OBRAZEM: U Mirovic se dobrovolní hasiči střetli s dodávkou… 

Autor: por. Mgr. Kamila Čuřínová Ingrišová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz