Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Kvůli úniku čpavku ze strojovny zimního stadionu v Chomutově hasiči evakuovali 116 lidí z hotelu Aréna

CHOMUTOV – Jak jsme již informovali v ranních hodinách došlo v areálu chomutovského zimního stadionu k úniku nebezpečné látky. Na linku tísňového volání byl oznámen únik čpavku na zimním stadionu v Chomutově – Zadních Vinohradech. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chomutov.

Hasiči nalezli místo úniku ve strojovně. Zápach čpavku byl cítit zhruba sto metrů okolo stadionu. Policie informovala obyvatele v okolí, aby nevětrali. Úkap čpavku byl následně zastaven. Byla informována Česká inspekce životního prostředí. Stadion byl odvětráván.

Na místo se dostavil technik, který zařízení ve strojovně montoval. Po dohodě s policií ČR byl evakuován hotel Aréna, ze sousedství stadionu. „Na místo byl povolán evakuační autobus profesionálních hasičů ze stanice Louny, který evakuované odvezl do centra Chomutova. Počet evakuovaných je 116,“ řekl k události mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan.

PSALI JSME TAKÉ: V okolí chomutovského zimního stadionu zasahují hasiči…

Autor: Honza Vraný
Foto: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz