Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Neúplné páté kolo Mostecké ligy malé kopané je minulostí

MOST – Včera za téměř tropického počasí proběhly na hřišti 11. ZŠ Most tři zápasy pátého kola. Dvě utkání tohoto kola byla totiž odložena.

Prvním střetnutím tohoto kola byl zápas mezi týmy VEM Most a Avengers Most. VEM Most měli velmi dobrý vstup do utkání, když vedli velmi rychle 2:0. V tomto trendu ovšem nedokázali pokračovat a již v poločase prohrávali 2:4, aby nakonec padli 3:12. V týmu vítězů vynikala bratrská dvojice Jakub a Václav Zaspalovi. Jakub utkání dohrál s bilancí 4+1 a jeho bratr Václav 2+2. Jejich výkon podpořili tříbodoví Vladimír Bobek, Radek Gutwald a Martin Plaček (všichni 1+2). V barvách poražených přesně pálili Tomáš Vítek (2+0) a Jaroslav Pospíšil (1+0).

Následoval střet týmů Katalánci Most a Švejk. Švejk se opět prezentoval kvalitním bojovným výkonem, ale na své první přesto stále čeká. Byť dokázal utkání ke konci výrazně zdramatizovat, přesto podlehl silným Kataláncům 4:6. V černých dresech vítězných Katalánců se hattrickem prezentoval Dominik Kocúr (3+0), doplňovaný dvoubodovými Radkem Veverkou (2+0) a Jaroslavem Holmanem (0+2). Za Švejka brali po dvou kanadských bodech kapitán Zdeněk Tureček a Tomáš Tykal (oba 1+1).

Posledním zápasem kola bylo utkání mezi proOFFICE a Gamblers Most. Tým proOFFICE se opět ukázal ve výrazně lepším světle oproti loňské utrápené sezóně, ale Gambleři byli i tak jasně nad jeho síly. Poločasové skóre bylo ještě přijatelných 3:1 pro Gamblery, ale závěrečný stav 9:3 již hovoří velmi přesvědčivě. Z tohoto zápasu vzešel bodující i střelec kola a v obou případech se jedná o stejného hráče. Tím je mistr světa v malém fotbale, Jakub Polák, který dohrál zápas se zápisem 5+1. Jen o bod za ním zaostal Vladimír Pátek (3+2). Třemi asistencemi se připojil David Macko (0+3) a dvěma gólman vítězů Ondřej Bíro (0+2). Ten se s obdrženými třemi góly stal zároveň se strážcem svatyně Avengers Most, Vojtěchem Faltou, brankářem kola.

V čele ligové tabulky jsou aktuálně Katalánci Most o bod před Gamblers Most a o dva před Atlético Most, které má jeden zápas k dobru.

Kanadské bodování ligy stále ovládá dvojice Petr Bohata (16+7) a Vít Popelka (5+16) z GMS Most, ke kterým se po tomto kole připojil na třetím místě David Macko (8+12) z Gamblers Most.

Bohata vládne se šestnácti přesnými zásahy rovněž pelotonu nejlepších střelců. Za ním jsou srovnáni Adam Koudelka (13) z Atlética Most a Zdeněk Macháček (10) z Gamblers Most.

GMS Most má svého zástupce i na čele pořadí nejlepších nahrávačů ligy. Tím je Vít Popelka se šestnácti asistencemi. Za ním jsou David Macko (12) a Martin Boček (9) z Inseminátors FC.

Gólmanem s nejlepším průměrem obdržených gólů je stále Miloslav Aschenbrenner (2,80 obdrženého gólu na zápas) z Katalánců Most před Ondřejem Bírem (3,40) z Gamblers Most a Petrem Walzem (4,50) z proOFFICE.

Příští kolo Mostecké ligy malé kopané bude sehráno v neděli za 14 dnů a jeho vrcholy budou jistě zápasy Atlético Most – GMS Most a Jablíčka Chomutov – Katalánci Most.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz