Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Hrstka statečných vzdorovala marně

MOSTECKO – Tuto neděli vyrazil Most v pozici aktuálního lídra Superligy malého fotbalu na hřiště doma vždy silného Blanenska a byl to výlet veskrze neveselý. Přes původně silnou a kvalitní sestavu, která byla nominována k zápasu, Most nakonec vyrazil ke svému nejvzdálenějšímu soupeři v počtu pouhých šesti hráčů a měl tak před sebou 60 minut malého fotbalu bez možnosti vystřídat.

Série omluvenek na poslední chvíli zapříčinila, že mostečtí vyrazili směr Blanensko ve složení – Šlégr Václav – brankář, Bíro Ondřej „C“, Boček Martin „C“, Chábera Jakub, Kasal Daniel a Pyskatý Jan.

Pravidelný příznivec mosteckého výběru, působícího v Superlize, jistě již teď zaznamenal jednu skutečnou kuriozitu. Mistr světa v malém fotbale v pozici neotřesitelné brankářské jedničky, Ondřej Bíro, nastoupil historicky poprvé v poli. Byť by tento stále aktivní fotbalista hrající krajský přebor na pozici obránce tuto roli jistě s přehledem zvládl, ze hry ho po necelých deseti minutách zápasu vyřadil natržený lýtkový sval. Měli-li mostečtí do té doby byť i jen teoretickou šanci na bodový zisk, tímto zraněním se rozplynula.

Následovala padesátiminutová přesilovka domácích, která při jejich kvalitách nemohla skončit jinak, než jednoznačně. Statečně bojující mostecká pětice nakonec padla po poločase 0:5 konečným výsledkem 2:13 a mostecký výběr tak utrpěl svou historicky nejvyšší porážku.

V dresu vítězů tradičně nejvíce zářila dvojice českých reprezentantů Ondřej Paděra, který utkání dohrál s bilancí 7+2, a Jan Koudelka, který končil se zápisem 1+5. Čestné a popravdě i velmi překvapivé, s ohledem na hru v oslabení, úspěchy hostů zaznamenali Jakub Chábera a Jan Pyskatý vždy po nahrávkách výborně hrajícího Daniela Kasala.

Most tak své vedoucí postavení přepustil právě Blanensku a to při vědomí, že za 14 dnů přivítá na svém hřišti mimořádně silné Brno, které se netají svými ambicemi na obhajobu mistrovského titulu.

O zhodnocení zápasu, který chvílemi spíše připomínal vraždění neviňátek, jsme požádali mosteckého trenéra, Vojtěcha Bendu.

Na prvním místě chci moc poděkovat klukům, kteří proti Blanensku nastoupili. Za svůj přístup a nasazení zaslouží absolutorium. Všichni zahráli skvěle a nemůžu jim vytknout vůbec nic. Od skvěle chytajícího Vaška Šlégra, který nás uchránil od ještě většího přídělu, přes oba české reprezentanty do 21 let Kuby Chábery a Dana Kasala, neúnavně bojujícího Honzu Pyskatého, Martina Bočka, který si tohle určitě nezasloužil, až po neuvěřitelně obětujícího se Ondru Bíra, který nakonec za svou dobrou vůli zaplatil dlouhodobým zraněním“ zahájil jistě oprávněným poděkováním Benda.

Blanensko je samozřejmě doma velmi silné, ale jsem přesvědčen, že bojovat se s nimi dá i na jejich hřišti. Nezbytným předpokladem ale je kvalitní a početně dostatečná sestava. Ta se nám bohužel sérií omluvenek na poslední chvíli totálně rozpadla. Z mého úhlu pohledu nejsou problémem samotné omluvenky. Dokážu pochopit, že se někomu prostě celodenní výjezd na druhý konec republiky z nejrůznějších důvodů nechce podstoupit. Problém však je jejich termín. Takto na poslední chvíli již nebylo v našich silách sehnat náhradu a k zápasu, kde jsme mohli učinit důležitý krok při boji o titul, nakonec jedeme se šesti hráči. Nabízí se otázka, zda se stále jen dokola upírat k fotbalové kvalitě a nezohlednit při nominaci radši morálně volní kvality nominovaných hráčů“ uzavřel své ohlédnutí za zápasem Benda.

Každopádně Most nyní na svém hřišti přivítá Brno a může děkovat letošní mimořádně vyrovnané tabulce, že i přes blanenský debakl zůstává stále ve hře o titul.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz