Složky IZS Středočeský Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Brigáda hasičů skončila tragédií! Teď kolegové projevují solidaritu a kolegialitu a pomáhají

ÚSTÍ NAD LABEM – Jako projev solidarity a kolegiality se hasiči z Ústí nad Labem rozhodli pomoci rodině tragicky zemřelého kolegy hasiče, který po sobě zanechal dvouměsíční dceru Kristýnku a čtyřletého syna Robina, které měl s přítelkyní Andreou.

Prostřednictvím Unie bezpečnostních složek tak mohou pomoci všichni. Jde o projev kolegiality a solidarity nikoliv o veřejnou sbírku podle zákona č. 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách, a to zejména z důvodu nutnosti co možná nejrychlejší pomoci.

Veškeré vaše finanční projevy solidarity budou do posledního haléře předány pozůstalým po Jaromírovi. Číslo účtu – 2900339973/2010 (Fio banka)

Hasič Jaromír Hons tragicky zahynul 25. dubna, kdy vyrazil se svým kolegou na brigádu do Kněževsi. Zde jako členové skupiny pro práci ve výšce si ve svém volnu přivydělávali, aby mohli finančně zabezpečit své rodiny. Bohužel se z brigády již nevrátil domů.

Nadstrážmistr Jaromír Hons, 31 let, nastoupil k Hasičskému záchrannému sboru Ústeckého kraje 1. 1. 2013. Zařazen byl jako asistent – hasič, byl členem chemické skupiny, skupiny pro práci ve výšce a nad volnou hloubkou. Před nástupem k HZS Ústí nad Labem působil jako hasič v Severočeských dolech a.s…

Již od dětství byl členem Sboru dobrovolných hasičů Hostomice, kde několik let působil jako velitel výjezdové jednotky.

 

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz