Karlovarský Kultura YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Ceny KŘESADLO za rok 2017 pro dobrovolníky Karlovarského kraje jsou rozdány

KARLOVY VARY – V Parkhotelu Richmond v Karlových Varech se udílely ceny pro dobrovolníky Karlovarského kraje, a to v rámci slavnostního 11. ročníku KŘESADLO 2017. Křesadlo je cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci.

Organizátorem celé akce bylo Dobrovolnické centrum Vlaštovka zřízené pod Mateřským centrem Karlovy Vary. Záštitu nad Křesadlem převzal náměstek hejtmana Karlovarského kraje pro oblast sociálních věcí a bezpečnosti Mgr. Petr Kubis a také primátor města Karlovy Vary Ing. Petr Kulhánek, toho v sále karlovarského Parkhotelu Richmond zastoupil Mgr. Jiří Klsák.

V rámci slavnostního aktu nechyběl ani zakladatel Národního centra pro dobrovolnictví Hestia PhDr. Jiří Tošner.

VIDEOREPORTÁŽ Z UDÍLENÍ CEN KŘESADLO ZA ROK 2017

Videoreportáž připravili: Vlasta Vébr a Honza Vraný/JVPRESS

A pak již z jedenácti představených kandidátů z Karlovarského kraje získali čtyři z nich ocenění KŘESADLO 2017.

  • První Křesadlo získala MUDr. Hana Hynková za dlouholetou a nepřetržitou činnost, kterou vyvíjí pro oblast Žluticko a jeho okolí.
  • Druhé Křesadlo obdržela Andrea Kafková, za obětavou pomoc lidem v Hospicu Sv. Jiří a dobrá rodina o.p.s.
  • Třetí Křesadlo získala Pavlína Štyndlová za vybudování ekologické farmy, nesobecký a inspirativní přístup ke zvířatům i lidem.
  • Čtvrté Křesadlo obdržela Zdeňka Stehlíková, která je dobrovolnicí DC Instand a je nominována především za pravidelnou pomoc seniorům v pečovatelském domě.

V závěru slavnostního ceremoniálu udílení ocenění Křesadlo 2017 nechyběl ani bohatý raut ani krásné písničky v podání zpěvačky Mgr. Štěpánky Steinové a Adélky.

Autor: Honza Vraný
a Vlasta Vébr

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz