Kultura Složky IZS Sport Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Ve Lhenicích byl dnes odstartován letošní 5. ročník seriálu hasičských soutěží STIMAX CUP

LHENICE – Na hřišti ve Lhenicích na Teplicku dnes oficiálně odstartoval letošní 5. ročník STIMAX CUP, seriál hasičských soutěží v běhu na 60 m respektive 100 m s překážkami. Na start se postavilo celkem 285 závodníků nejen z Ústeckého kraje, ale doslova z celé České republiky a dokonce i ze sousedního Slovenska.

Sestřih z úvodního kola STIMAX CUPu ve Lhenicích na Teplicku přinášíme v následujícím krátkém videu…

VIDEOREPORTÁŽ ZE STIMAX CUPu ve Lhenicích…

Videoreportáž připravil: Honza Vraný/ JV PRESS

Soutěž STIMAX CUP je určena především pro děti a mládež z Ústeckého kraje. Čítá celkem 4 kola, která se od května do září uskuteční ve Lhenicích (5. 5.), Lubenci (17. 6.), Lovosicích (1. 9.) a Krupce (15. 9.). Cílem seriálu je přitáhnout k hasičskému sportu a hasičům více dětí a mládeže za našeho kraje, kteří se mohou i touto formou připravovat na možnou budoucí kariéru u složek integrovaného záchranného systému.

Soutěž je rozdělena do 5 věkových kategorií pro dívky a chlapce od 6 let až po kategorii dospělých žen a mužů. Do celkového hodnocení seriálu se započítává součet 3 nejlepších časů každého závodníka z jednotlivých kol. Celkoví vítězové tak budou známi a slavnostně vyhlášeni až po finálovém kole, které se uskuteční 15. 9. v Krupce.

STIMAX CUP pořádá Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska za podpory Ústeckého kraje a sponzorů. Záštitu nad seriálem převzal hejtman Ústeckého kraje pan Oldřich Bubeníček.

Dnešní startovní 1. kolo STIMAX CUPu ve Lhenicích zpestřilo i požárními útoky v rámci tradiční soutěže Lhenický dvojboj. Celou akci dnes živě přenášela také FIRE TV. Redakce Tiskové a mediální agentury JV PRESS je mediálním partnerem letošního STIMAX CUPu. 

VÝSLEDKOVÁ LISTINA PRVNÍHO KOLA ZÁVODU…

Více informací naleznete také na stránkách KSH ČMS nebo na FB profilu soutěže:

 http://www.kshusti.estranky.cz/clanky/stimax-cup/
– https://www.facebook.com/stimaxcup/

Autor: Honza Vraný
Foto: Jirka Pleva

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz