Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: GMS Most dokázalo překvapivě zvítězit nad Atléticem Most

MOST – První třetinu má za sebou Mostecká liga malé kopané. Tuto neděli bylo odehráno její šesté kolo a týmy tak před sebou mají ještě dalších dvanáct zápasů, které rozhodnou o tom, kdo a v jakém pořadí vstoupí do závěrečného play-off.

Diváci přítomní na hřišti 11. ZŠ mohli postupně sledovat celkem čtyři zápasy, když střetnutí mezi Jablíčky Chomutov a Katalánci Most bylo odloženo. Kolo otevřelo utkání mezi Gamblers Most a Inseminátors FC. Byť Gambleři hráli celý zápas bez střídání a bez svého tradičního gólmana, zraněného Ondřeje Bíra, přesto dokázali svou kvalitou urvat výhru v poměru 6:4 a to přesto, že v poločase ještě prohrávali 2:3. Hned 4 góly zařídil v zelenočerném velmi dobře hrající Martin Hlaváček (2+2). Jemu se ze spoluhráčů nejvíce přiblížil Denis Ďurčo (1+1). V dresu poražených všechny góly zařídila dvoubodová trojice Martin Boček a Saša Lokes (oba 1+1) a Jan Pyskatý (0+2).

Překvapivě skončil navazující zápas mezi Atléticem Most a GMS Most. Byť GMS platí za velmi kvalitní tým, byla určitě očekávána spíše výhra Atlética. GMS ovšem dokázalo naplno uplatnit své přednosti a Atlético porazilo přesvědčivě 8:4 po půli 3:3. Vítěze táhla čtveřice Vít Popelka (3+2), Vladimír Wagner (1+4), Petr Bohata (2+0) a Jakub Černý (1+1). S pěti kanadskými body se Popelka a Wagner stali bodujícími tohoto kola. V dresu poražených se hattrickem prezentoval David Černý (3+0) a třemi asistencemi Dominik Dolejší (0+3). Kuriozitou zápasu je bezpochyby skutečnost, že si vstřelený gól dokázali připsal oba gólmani a to jak Václav Šlégr (Atlético Most), tak Ondřej Murcko (GMS Most).

Třetím zápasem kola byla výhra Avengers Most nad proOFFICE v poměru 4:1. O zásahy vítězů se postarala trojice Radek Gutwald (2+0), Ondřej Berki (1+1) a Pavel Exner (1+0). Hráči proOFFICE se bohužel v útoku prezentovali chabou produktivitou a dokázali tak vstřelit pouhý jeden gól, Tomáš Zetka (1+0). Tato jediná obdržená branka stačila gólmanovi vítězů, Vojtěchovi Faltovi, na titul brankáře kola.

Program uzavřel zápas z chvostu tabulky mezi týmy Švejk a VEM Most. Byť VEM Most vstoupilo do utkání nesmírně kvalitně a dokázalo jít do vedení 2:0, nakonec to byl Švejk, kdo pro sebe získal tři body za výhru 7:2. K té zavelel především Pavel Vávra (3+1) a jako správný kapitán Zdeněk Tureček (0+3). Dva zásahy si pak připsal jejich spoluhráč Jindřich Bula (2+0). Oba zásahy poražených nesou podpisy Jana Heráka a Raimunda Třísky (oba 1+1).

V čele tabulky jsou aktuálně Gamblers Most, následovaní týmy Katalánci Most a Atlético Most.

Kanadské bodování soutěže válcuje dvojice týmu GMS Most a to Vít Popelka (8+18) a Petr Bohata (18+7), když oba mají jasně rozdělené své specializace, kde jeden spíše nahrává a druhý nekompromisně pálí. Třetím nejproduktivnějším hráčem soutěže je David Macko (8+12) z Gamblers Most.

Nejlepším střelcem ligy je po její třetině Petr Bohata s osmnácti zásahy před Adamem Koudelkou (13) z Atlética Most a Zdeňkem Macháčkem (11) z Gamblers Most.

Těm, kdo góly svými nahrávkami vytváří, vládne Vít Popelka (18 asistencí), před Davidem Mackem (12) a Martinem Bočkem (10) z Inseminátors FC.

Nejkvalitnější gólmanskou trojicí soutěže jsou Miloslav Aschenbrenner z týmu Katalánci Most s průměrem 2,80 obdrženého gólu na zápas, před Ondřejem Bírem (3,40) z Gamblers Most a Petrem Walzem (4,40) z proOFFICE.
Příští kolo bude odehráno následující sobotu a jeho jednoznačným vrcholem bude prestižní střetnutí mezi Gamblers Most a Atlético Most.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz