Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: V Seniorlize Most hned dvakrát určily vítěze až penalty

MOST – Celkem dvacetčtyři gólů a navrch dva penaltové rozstřely si mohli vychutnat diváci na hřišti 11. ZŠ Most tuto neděli v rámci tří utkání Seniorligy Most. V nádherném letním počasí se proti sobě nejprve postavila mužstva SG Horní Jiřetín a Mostecké pumpičky a míchačky.

Toto utkání bylo prvním z těch, které korunoval penaltový rozstřel o jeden bonusový bod navíc. V základní hrací době se totiž týmy rozešly smírně 2:2. Za Jiřetín pálili přesně Ladislav Brejchal a Tomáš Svoboda (oba 1+1) a za Pumpičky Martin Johanis a Jan Zajačik (oba 1+0). V rámci penaltového rozstřelu byli těmi šťastnějšími hráči Jiřetína a jsou to tak oni, kdo opouštěl hřiště se dvěma body oproti jednomu pro tým Mostecké pumpičky a míchačky.

Následoval střet mezi družstvy Baník Grammer Souš a FC Záchytka. Ten pro sebe nakonec přesvědčivě získala Záchytka 2:8, přestože v první půli byl Grammer vyrovnaným soupeřem a poločasovou přestávku trávili soupeři za skóre 2:2. V týmu vítězů zazářil čtyřgólový Jaroslav Dvořák (4+0). Ještě o jeden kanadský bod více však získal jeho spoluhráč Marek Šíma (1+4), který se tak stal bodujícím kola. Po dvou bodech ještě brali Luděk Dostál, Jan Ladomerský a Michal Stoklas (všichni 1+1). Za poražené pálili mezi tři tyče Dušan Marušík (1+1) a Petr Řmot (1+0).

Kolo uzavřel zápas mezi týmy Jatka Matějka a Old Bridge. Rovněž v tomto zápase se mezi soupeři v základní hrací době nerozhodlo a i zde se jeden bonusový bod uděloval za úspěch v penaltách. Po padesáti minutách zápasu svítilo na pomyslném ukazateli skóre 5:5. Old Bridge sice vedlo 2:0 a ještě 3:2, ale nakonec až mocným finišem vyrovnávalo vedení Jatek 5:3. Za Jatka Matějka skórovali Roman Hrodek (2+0) a Vojtěch Benda, Jakub Smetánka a Pavel Švarc (všichni 1+0). Nejlepšími hráči Old Bridge byla dvojice David Feigel (2+1) a Petr Hrach (1+2). S nimi přesně mířili ještě Josef Dostál a Pavel Klárman (oba 1+0). V rámci po závěrečném hvizdu následující penaltové loterie byli nakonec úspěšnější Old Bridge a i oni tak opustili hrací plochu o jeden bod bohatší než jejich soupeř.

Old Bridge jsou zároveň aktuálně vedoucím týmem soutěže a to před Mosteckými pumpičkami a míchačkami a týmem FC Záchytka.

Nejproduktivnějším hráčem Seniorligy je Martin Johanis (7+5) z Pumpiček následovaný osmibodovými Petrem Fousem rovněž z Pumpiček a Petrem Hrachem z Old Bridge (oba 6+2).

Johanis je také nejlepším střelcem ligy (7 zásahů) a to opět před dvojicí Petrů Fousem a Hrachem (oba po šesti).

A Johanis je rovněž v čele nejlepších nahrávačů ligy, když o tuto pozici se dělí s Markem Šímou z FC Záchytka (oba 5 asistencí). Za nimi je se čtyřmi nahrávkami Jiří Rain z Old Bridge.

Nejlepším gólmanem Seniorligy je aktuálně Hynek Hartman z Mosteckých pumpiček a míchaček s impozantním průměrem jednoho obdrženého gólu na zápas. Toho následují Martin Šíla (2,00) z FC Záchytka a Petr Zálešák (2,67) z SG Horní Jiřetín.

Další kolo má Seniorliga Most na pořadu 19. května a v druhém zápase tohoto kola se proti sobě postaví aktuálně první Old Bridge a druhé Mostecké pumpičky a míchačky.

Více informací na www.fotbalmost.cz.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz