Auto-Moto Doprava Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

MOTORISTÉ POZOR: V ulicích kolem bílinského náměstí platí časové stání, a to na 30 minut

BÍLINA – V ulicích kolem centra města se změnilo parkování. V ulici Seifertova a Želivského smí řidiči parkovat pouze třicet minut.

“K tomuto kroku vedení města přistoupilo z důvodu zajištění dopravní obslužnosti pro zásobování obchodů a obyvatel a dále pak z důvodu, aby ve frekventovaných ulicích neblokovali řidiči po celý den parkovací místo. K dlouhodobému stání mohou použít parkoviště v okolí centra, tedy například u Zeleného domu, podél hlavní silnice 1/13 nebo nad ředitelstvím SD Bílina a podobně. V ulicích u náměstí chceme zajistit, aby tam vždy našli místo lidé, kteří si jen potřebují krátce nakoupit v blízkých obchodech nebo si něco vyřídit na úřadech,” vysvětlil vedoucí odboru dopravy Oldřich Jedlička.

Řidiči, kteří budou chtít v těchto ulicích zaparkovat, si musí pořídit takzvaný parkovací kotouč, který viditelně umístí za přední sklo na palubní desku vozu a nastaví na něm dobu začátku stání, kterou nesmí až do odjezdu měnit. To bude sloužit pro kontrolu ze strany strážníků.

Terčík s hodinami je možné zakoupit například na čerpacích stanicích, v prodejně autodílů nebo v informačním centru. „Provizorně postačí zanechat i viditelně odložený papír s ručně napsaným časem, například: Příjezd 10.30 hodin, a nechat jej viditelně na palubce,” doplnil vedoucí.

V ulicích časové stání platí od pondělí do pátku od 7 do 19 hodin. Mimo tuto dobu není stání časově omezené.

Zdroj: Město Bílina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz