Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OBRAZEM: V žateckém areálu u Ohře se otevřelo nové hřiště pro street workout

ŽATEC – Nové hřiště na street workout, tedy cvičení pod širým nebem, má od soboty Žatec. Ve sportovně-relaxačním areálu u řeky Ohře jej za 700 tisíc Kč nechalo postavit město Žatec. Částkou 300 tisíc korun na hřiště sponzorsky přispěla firma Kiswire, která má svůj výrobní závod v nedaleké průmyslové zóně Triangle.

„Nebýt společnosti Kiswire, hřiště na street workout bychom možná ještě neměli. Nejen, že na něj firma přispěla významnou částkou, ale hlavně ten příspěvek urychlil rozhodnutí, že se hřiště postaví,“ řekla starostka Žatce Zdeňka Hamousová.

O street workoutové hřiště usiloval sportovní spolek Street Hard Workers, jenž vznikl v roce 2012, už pět let. Spolek sdružuje cvičence z Chomutova, Jirkova, Žatce i dalších měst. Zatímco jinde už hřiště mají, v Žatci se místní členové dočkali nyní. „Hřiště může využívat každý, kdo má zájem. My navíc každému rádi pomůžeme a poradíme, jak cvičit, a to zdarma,“ ujistil Rostislav Vošický ze žatecké části Street Hard Workers.

Jeho členové v rámci slavnostního otevření ukázali, co vše je na konstrukcích s měkkou dopadovou plochou možné předvádět. Zároveň se členové spolku začali domlouvat i s vedením firmy Kiswire, že by pro její zaměstnance vedli hodiny cvičení.

Hřiště se v prostoru mezi fotbalovým stadionem Slavoje a zimovištěm vodního ptactva, kde jsou i loděnice či cyklostezka, stavělo zhruba měsíc. Jeho součástí jsou i skříňky, kam si zájemci mohou zamknout věci během sportování. Hřiště má sloužit nejen samotným milovníkům cvičení pod širým nebem, ale také dalším organizovaným i rekreačním sportovců, kteří k řece jezdí, chodí a běhají.

FOTOGALERIE Z OTEVŘENÍ HŘIŠTĚ…

Autor: Tomáš Kassal

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

3 Replies to “OBRAZEM: V žateckém areálu u Ohře se otevřelo nové hřiště pro street workout

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář