Krimi Složky IZS Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Zavaleného „muže“ v rozbořeném drážním objektu v Duchcově vyprostili přivolaní hasiči

DUCHCOV – Rušno bylo dnes dopoledne v Duchcově u bývalého nádraží. Tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů tam totiž zasahovaly v polorozbořeném drážním objektu nádraží v Duchcově, kde se měl vážně zranit muž, který byl zasypán sutí a stavebním materiálem v opuštěném domě.

Až na místě hasiči ale i obyvatelé ulice zjistili, že šlo o cvičení, které mělo za úkol prověřit součinnost zasahujících jednotek i správný postup zásahu. Potvrdil to velitel teplické stanice Ing. Zdeněk Bláha.

VIDEOREPORTÁŽ ZE CVIČENÍ HASIČŮ V DUCHCOVĚ…

Videoreportáž připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Na místo se postupně sjeli profesionální hasiči z Duchcova, dobrovolní hasiči z Duchcova a profesionální jednotka HZS Teplice. Ta přivezla i zbrusu nový speciální technický kontejner právě pro vyprošťování zavalených osob.

K zásahu zamířila i hlídka duchcovských strážníků. Velitel zásahu Josef Koutek z HZS Teplice k události podotkl, že přivolaní hasiči museli nejprve uvnitř objektu zajistit okolí z bezpečnostních důvodů a teprve poté zraněného muže, kterou představovala figurína, vynést ven do bezpečí. Na celou akci se přijel osobně podívat i ředitel teplických profesionálních hasičů Ing. Adolf Langer.

V polorozbořeném drážním objektu v Duchcově hasiči nacvičují podobné reálné situace poměrně často. V několika případech tam v minulosti ale již museli zasahovat i naostro, když dostali hlášení, že se jedno patro domu propadlo a hrozilo, že by pod sutinami mohl být zavalen člověk, který uvnitř vypaloval kabely.  Podezření se však naštěstí nikdy nepotvrdilo.

FOTOGALERIE Z HASIČSKÉHO CVIČENÍ…

Autor: Honza Vraný
Foto: Zdeněk Bláha/HZS Teplice

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “VIDEOREPORTÁŽ: Zavaleného „muže“ v rozbořeném drážním objektu v Duchcově vyprostili přivolaní hasiči

  1. Pingback: gold rim chairs
  2. Pingback: poppenhuis

Napsat komentář