Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

OBRAZEM: Charitativní Běh naděje v Duchcově měl letos rekordní účast závodníků i výtěžek

DUCHCOV – V rámci třetího ročníku charitativního Běhu naděje se na startu v Zámecké zahradě postavilo rekordních 174 závodníků včetně dětí. Organizátoři charitativní akce vybrali na startovném rekordních 10 103 korun a dalších 5 000 korun získali darem od společnosti AGC Automotive CZECH.

Akci svou účastí i letos podpořila i Lenka Taussigová Kocmanová, která Běh naděje nejen moderovala, ale rovněž vyběhla i na trať. Charitativní akce Běh Naděje organizuje společnost Skutky naděje, která již od roku 2007  navazuje na akci Běh Terryho Foxe. Tato společnost spolupracuje s dětským onkologickým oddělením Motolské nemocnice a 100% výtěžku předává právě tomuto oddělení.

Kromě samotného běhu organizátoři v Duchcově i letos připravili doprovodné akce. Sportovci měli možnost vybrat si ze dvou okruhů: První okruh byl připraven pro nejmenší a měřil 200 metrů. Druhý byl pro ty větší a měřil 1 500 metrů a zájemci mohli trasu absolvovat během, na kole chůzí či v kočárku.

Běh naděje v Duchcově jako tradičně zorganizoval Petr Knorr, Jan Kulhavý a Milan Tesař. V rámci akce se v Zámecké zahradě prezentovaly také  oddíly Fight club Duchcov a TKB thajský klub boxu Teplice, Sportovní klub Dragon Košťany, Dětský pěvecký sbor Smetánek ZŠ J. Pešaty a Český červený kříž.

Běh naděje je zcela mimořádná humanitární nezávodní akce zaměřená na boj proti rakovině spojená s veřejnou sbírkou. Zdůrazňuje význam prevence nejen tohoto onemocnění, ale i jiných civilizačních chorob.

Běh naděje se inspiroval úspěšnou mezinárodní akcí „Běh Terryho Foxe“, který probíhal v ČR 15 let (1993 až 2007) a navázal na spolupráci s jejími bývalými organizátory. Jednotlivé běhy, akce se konají i tento rok na mnoha místech České republiky.

FOTOGALERIE: Běh naděje v Duchcově… 

Autor: Honza Vraný
Foto: Veronika Veselá

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “OBRAZEM: Charitativní Běh naděje v Duchcově měl letos rekordní účast závodníků i výtěžek

  1. Pingback: blote tieten
  2. Pingback: nohem

Napsat komentář