Politika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Krajská zdravotní řekla jasné NE dalšímu jednání o Lužické nemocnici a poliklinice 

ÚSTECKÝ KRAJ – Krajská zdravotní reaguje na informace, které se objevily v některých médiích po jednání krajských radních se starosty ze Šluknovského výběžku dne 6. června 2018.

Představenstvo Krajské zdravotní, a. s., řeklo již minulosti jasné ne dalšímu jednání o Lužické nemocnici a poliklinice s městem Rumburk. Problematikou se představenstvo společnosti zabývalo na svém jednání již 27. dubna 2018 a předseda představenstva Ing. Jiří Novák a generální ředitel Ing. Petr Fiala seznámili s tímto rozhodnutím 2. května Radu Ústeckého kraje.

„Představenstvo Krajské zdravotní, a. s., vzalo na vědomí informaci o zajištění zdravotní péče ve Šluknovském výběžku a s ohledem na aktuální vývoj poskytování zdravotní péče v Lužické nemocnici a poliklinice. Poskytování zdravotní péče neshledává jako udržitelné, a to ani v případě realizace určitých okamžitých opatření a případného zúžení stávajícího rozsahu poskytování zdravotní péče. Představenstvo rozhodlo, že není v současné době možný návrat k původním podmínkám a není možné v současné době jednat ani o podmínkách nových,“ zdůraznil jednomyslný postoj představenstva Krajské zdravotní, a. s., jeho předseda Ing. Jiří Novák.

„Víme o tom, že většina radních Ústeckého kraje obnovení jednání s městem Rumburk nepodporuje,“ dodal.

Další jednání s městem Rumburk Rada Ústeckého kraje, která pro Krajskou zdravotní, a. s., plní funkci valné hromady společnosti, také odmítla.  Svůj nesouhlas s obnovou jednání Ústeckého kraje s městem Rumburk o podmínkách převzetí nemocnice Ústeckým krajem deklarovala v usnesení ze svého jednání, které se uskutečnilo 2. května. O změnách poměrů Krajská zdravotní, a. s., nebyla nikým oficiálně zpravena. Za současné situace a znalosti všech problémů, se kterými se rumburská nemocnice potýká, stále setrvává na svém již ustáleném názoru.

Zdroj: Krajská zdravotní

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Krajská zdravotní řekla jasné NE dalšímu jednání o Lužické nemocnici a poliklinice 

Napsat komentář